Μπισκότα βουτύρου ζάχαρης απο το Sidagi.gr!!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/mpiskota-bouturou-zaxaris

Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 πακέτο βούτυρο Κερκύρας
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 αυγό
Χυμός από δύο πορτοκάλια
Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
1 μπολάκι ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βάθμους με αντιστάσεις πάνω κάτω (2 σκάλα). Στο κάδο του μίξερ σε μεσαία σκάλα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου ένα τέταρτο. Προσθέτουμε το αυγό και το χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι σιγά σιγά ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Πλάθουμε μπισκοτάκια στο σχήμα που μας αρέσει, για να πλάσετε τα μπισκότα θα πάρετε ένα κουταλάκι του γλυκού και κάνετε μπαλάκια ζύμης μεγέθους όσο ένα “κεφτεδάκι” για να βγουν ομοιόμορφα τα μπισκότα. Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολάκι τη ζάχαρη και βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα. Τοποθετούμε όλα τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για περίπου 12 – 15 λεπτά. Η συνταγή βγάζει 50 μπισκότα. Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *