Μπισκότα Σοκολάτας Γεμιστά με Κρέμα, από το Βιτάμ!
Λίστα Συστατικών
για 20 μπισκότα περίπου
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 100 γρ. Βιτάμ
- 125 γρ. ζάχαρη
- ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα από άρωμα βανίλιας
- 1 μέτριο αυγό
- 120 ml φρέσκο γάλα
1η κρέμα:
- 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1/3 από ένα πακέτο Βιτάμ, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 μπαστουνάκι βανίλιας ή ½ κουταλάκι εκχύλισμα από άρωμα βανίλιας
2η κρέμα:
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 180 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Πώς να το φτιάξετε
- 1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- 2Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σε μπολ, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε.
- 3Βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με το Βιτάμ στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα.
- 4Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε σιγά – σιγά το μίγμα με το αλεύρι και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το άρωμα βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
- 5Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα και “κόβουμε” μικρούς δίσκους στο χαρτί.
- 6Ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.
- 7Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα της αρεσκείας μας ανακατεύοντας στο μίξερ πολύ καλά τα υλικά.
- 8Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ και κολλάμε τα μπισκότα μεταξύ τους ανά δύο.
Tip:
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη γέμιση με πραλίνα φουντουκιού ή ακόμη και με την αγαπημένη μας μαρμελάδα.
Αφήστε μια απάντηση