Creta Carob
BOLERO-BIODIET
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ (200 γρ.) ή digestive
  • 350 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 30 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
  • ο χυμός 2 λεμονιών
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • λίγο ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Διαλύετε τη ζελατίνη στο χυμό λεμονιού. Χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τη μαρέγκα, τη διαλυμένη ζελατίνη και το ξύσμα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα για 2 ώρες  στο ψυγείο για να σφίξει.
  2. Απλώνετε στα μισά μπισκότα την κρέμα λεμονιού σε μια καλή στρώση και καλύπτετε με τα υπόλοιπα (σαν σάντουιτς). Ισιώνετε τις πλαϊνές επιφάνειες των σάντουιτς. Τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.

Συμβουλή

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ασπράδια με παστεριωμένο ασπράδι αυγών που βρίσκεται πλέον στα ψυγεία όλων των σούπερ μάρκετ. Θα χρειαστείτε 90 -100 γρ.

https://tinyurl.com/y3589d7s

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *