Μπισκότα κανέλας από την Μαριλού Μαντά και το thinkdrops.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Για τα μπισκότα

375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
10 γρ. κανέλα σε σκόνη
225 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
112 γρ. ζάχαρη καστανή
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό μεσαίου μεγέθους (50 γρ.)
1 βανίλια σε σκόνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο

Για την επικάλυψη

1 αυγό μεσαίου μεγέθους (50 γρ.)
15 ml γάλα πλήρες αγελαδινό
55 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
10 γρ. κανέλα σε σκόνη

Διαδικασία

Φτιάξτε τα μπισκοτα. Ρίξτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και την κανέλα και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης. Χτυπήστε τα σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέστε το αυγό, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Προσθέστε τέλος και το μείγμα αλευριού και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου. Αποσύρετε από το μίξερ και μεταφέρετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Ζυμώστε τη ελαφρώς με τα χέρια σας και πλάστε τη σε μια μπάλα. Τυλίξτε τη με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C στον αέρα. Με ένα πινέλο αλείψτε με λίγο βούτυρο μια λαμαρίνα φούρνου και στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Φτιάξτε την επικάλυψη. Σε ένα μπολ χτυπήστε με έναν αυγοδάρτη το αυγό με το γάλα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε με ένα κουτάλι τη ζάχαρη με την κανέλα. Αφήστε τα στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.
Ψήστε τα μπισκότα. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρέστε τη διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε τη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Χωρίστε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη. Με έναν πλάστη ζαχαροπλαστικής ανοίξτε το ένα μέρος της ζύμης σε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους 2-2,5 εκ. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόψτε το φύλλο σε λωρίδες και στη συνέχεια κάθε λωρίδα σε ορθογώνια κομμάτια πλάτους 1-2 εκ. Μπορείτε να κόψετε τα μπισκότα στο μέγεθος της αρεσκείας σας ή ακόμα να χρησιμοποιήσετε και κουπ πατ της αρεσκείας σας. Τοποθετήστε τα μπισκότα στη λαμαρίνα. Με ένα πινέλο αλείψτε την επιφάνεια κάθε μπισκότου με λίγο από το μείγμα αυγού-γάλακτος και πασπαλίστε τα στη συνέχεια με το μείγμα κανέλας-ζάχαρης. Βάλτε τη λαμαρίνα στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήστε τα μπισκότα στους 175 οC στον αέρα για περίπου 15′, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αποσύρετε από το φούρνο και μεταφέρετε τα μπισκότα σε μια σχάρα να κρυώσουν.

 

 

http://www.thinkdrops.gr/2015/10/22/mpiskota-kanelas/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *