e-fresh-matrioshka
ΧΡΟΝΟΣ:
ΜΕΡΙΔΕΣ: 24
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Mpiskota mavris sokolatas me soysami

Υλικά

  • 1/2 φλ κομμάτια μαύρης σοκολάτας (60-70% κακάο)
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • 2/3 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 αβγά
  • 3/4 φλ καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 2/3 φλ σουσάμι, ψημένο

 

Διαδικασία

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, περίπου 2 δάχτυλα και τοποθετούμε από πάνω ένα μπολ, που να μην ακουμπάει στο νερό.

Ρίχνουμε στο μπολ το βούτυρο και τα κομμάτια σοκολάτας.

Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, μέχρι να λιώσει (προσοχή να μην ζεστάνουμε πολύ και καεί).

Βγάζουμε το μπολ από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το ταχίνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά και χτυπάμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας και χτυπάμε.

Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και χτυπάμε, μέχρι να δέσουν τα υλικά.

Καλύπτουμε τη ζύμη και παγώνουμε για 1 ώρα (έως 12 ώρες).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπάλες 5εκ. και τις περνάμε από το σουσάμι να καλυφθούν.

Tοποθετούμε τις μπάλες ζύμης στο ταψί με απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους γιατί απλώνουν στο ψήσιμο.

Ψήνουμε για 12-13 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακά στην κορυφή, αλλά τραγανά στη βάση τους.

Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1224/Mpiskota-mavris-sokolatas-me-soysami

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.