Μπισκότα πορτοκαλιού με επικάλυψη σοκολάτας & κρέμας τυριού, από την Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης!

Αρώματα πορτοκαλιού πλημμύρισαν την κουζίνα μας… σήμερα σας προτείνουμε μπισκότα πορτοκαλιού με επικάλυψη σοκολάτας & κρέμας τυριού.
Υλικά
Για τα μπισκότα:
2 φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινπάουντερ Αλλατίνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
113 γρ. βούτυρο
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
3/4 του φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας 


Εκτέλεση 


Για τα μπισκότα:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικινπάουντερ και αφήστε το στην άκρη.
Στο μίξερ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια, προσθέστε τη βανίλια, το αυγό, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το μισό μείγμα αλευριού στο μείγμα βουτύρου, ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε και το υπόλοιπο αλεύρι στο μείγμα.
Τοποθετείστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί. Δουλέψτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και με την βοήθεια ενός ποτηριού κόψτε την ζύμη σε στρογγυλά μπισκότα. Τοποθετείστε τα στο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Σε μπενμαρί λιώστε τις σταγόνες σοκολάτας και απλώστε την πάνω από τα μπισκότα.
Εάν θέλετε μπορείτε αντί για σοκολάτα να απλώσετε από πάνω τους κρέμα τυριού. (Στο μίξερ χτυπήστε μαζί 113 γρ. κρέμα τυριού και 113 γρ. βούτυρο. Μόλις το μείγμα γίνει αφράτο προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατέψτε καλά και απλώστε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα. )


Όπως και να τα δοκιμάσετε ένα μόνο είναι σίγουρο ότι θα τα απολαύσετε!

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/1058613404151087/?type=3&theater

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *