Μπισκότα σοκολάτας από ταχίνι, από την Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης!

Ταχίνι, ένα τρόφιμο με υψηλή θρεπτική αξία που μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με τα γλυκά! Σήμερα φτιάχνουμε μπισκότα σοκολάτας από ταχίνι.

 

Υλικά
Για τα μπισκότα από ταχίνι:
1¾ φλιτζάνι αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
¼ του φλιτζανιού αλεύρι Αλλατίνη ολικής άλεσης 
115 γρ. βούτυρο
115 γρ. ταχίνι με γεύση σοκολάτα
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
¼ του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
½ φλιτζάνι ταχίνι με γεύση σοκολάτα
55 γρ. βούτυρο
¾ του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας


Εκτέλεση 


Για τα μπισκότα:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ο C.
Στο μίξερ, ανακατέψτε μαζί το βούτυρο, το ταχίνι και τη μαύρη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε πολύ καλά. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέστε τα δύο άλευρα, το κακάο, το αλάτι και ανακατέψτε πολύ καλά το μείγμα.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας και ανοίξτε την με ένα πλάστη. Στη συνέχεια πάρτε ένα κόφτη μπισκότων με πτυχώσεις και κόψτε την ζύμη (εάν δεν έχετε κόφτη χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι). Μόλις είναι έτοιμα τα μπισκότα μεταφέρετε τα σε ένα ταψί.
Ψήστε για 8 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμα αφήστε τα να κρυώσουν καλά. 


Για την γέμιση: 


Στο μίξερ, ανακατέψτε μαζί το βούτυρο και το ταχίνι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέστε την ζάχαρη και τη βανίλια, και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Μόλις είναι έτοιμη η γέμιση, πάρτε ένα μπισκότο και απλώστε μια κουταλιά της γέμισης στο κάτω μέρος του και στη συνέχεια τοποθετήστε από πάνω του ένα άλλο μπισκότο. Εάν θέλετε μπορείτε να λιώσετε σοκολάτα και να βουτήξετε την μια πλευρά του μπισκότου, πασπαλίζοντας το με σουσάμι. 


Καλή σας απόλαυση!

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *