ΧΡΟΝΟΣ: 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 20-30

 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

 

Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο αλατισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου

  • 100 γρ. ζάχαρη

  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C.

Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη στη μεσαία ταχύτητα.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και μόλις απορροφηθεί στο μείγμα σταματάμε το μίξερ.

Πλάθουμε με τα χέρια μας ώστε να φτιάξουμε μία μπάλα ζύμης.

Σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο εργασίας ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 0,5εκ.-1εκ. και με κουπ πατ δίνουμε στα μπισκότα οποιοδήποτε σχήμα επιθυμούμε.

Τοποθετούμε τα μπισκότα ένα-ένα πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Τοποθετούμε τη λαμαρίνα στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Βγάζουμε από το ψυγείο και αμέσως τοποθετούμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για 15  περίπου λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μια σχάρα για να κρυώσουν.

https://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2070/Mpiskota-voytyroy-me-tria-ylika

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *