fineti

Τραγανά αρωματικά μπισκότα της ευκολίας που μοσχοβολάνε βούτυρο και βανίλια. Δώρο έκπληξη σε κάθε μπουκιά ένα ολόκληρο αμύγδαλο. Ιδανικό ταίρι για καφέ, τσάι, σοκολάτα. 

 Υλικά για 50 κομμάτια περίπου

  • 250γρ. βούτυρο LURPAK μαλακωμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 180γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αβγά
  • 550γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 50 αμύγδαλα περίπου

 

 

Εκτέλεση

  1. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αβγά κι αφού ενσωματωθούν σταματάτε το μίξερ.
  2. Προσθέτετε τη βανιλίνη και το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να ενσωματωθεί. Σταματάτε το ζύμωμα και αφήνετε τη ζύμη στην άκρη να ξεκουραστεί.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ταψιά ρηχά.
  4. Χωρίζετε τη ζύμη στα 4 και πλάθετε ρολά. Με ένα μαχαίρι κόβετε φέτες και τις αραδιάζετε στο ταψί που ετοιμάσατε. Μπήγετε από ένα αμύγδαλο στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης και τα ψήνετε για 15 λεπτά περίπου μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Σημείωση: Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε τη ζύμη σε μηχανή των μπισκότων και να κόψετε μπισκότα στο σχήμα της επιλογής σας.

 

http://www.sweetly.gr/2017/06/biscota-voutirou-me-amygdalo/

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.