Μπισκότα βουτύρου με κορν φλέικς, από την Luise και το radicio.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εύκολα, βουτυράτα μπισκότα, με τραγανά κορν φλέικς και κερασάκια γλασέ. Από το radicio.com

 

Υλικά (για 36 περίπου κομμάτια):

Αλεύρι: 230 γρ. (για όλες τις χρήσεις)

Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια τσαγιού

Αλάτι: μια πρέζα

Βούτυρο: 125 γρ. (σε θερμοκρασία δωματίου)

Ζάχαρη: 110 γρ.

Βανίλια: 1 κουταλάκι εκχύλισμα ή 2 βανιλίνες

Μέλι: 2 κουταλιές σούπας

Αυγό: 1 μεγάλο

Γάλα: 2 κουταλιές σούπας

Κορν φλέικς: 2 κούπες (αν είναι μεγάλα, σπάστε τα σε μικρότερα κομμάτια)

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Κερασάκια γλασέ: 18 περίπου, κομμένα στη μέση

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνετε 2 μεγάλα ταψιά φούρνου με χαρτί ψησίματος.

Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Τα κρατάτε κατά μέρος.

Χτυπάτε με το μίξερ, την ζάχαρη με το βούτυρο, να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε την βανίλια. Προσθέτετε το μέλι και το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν.

Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε το 1/3 από το αλεύρι. Με σπάτουλα ανακατεύετε απαλά να αναμιχθεί. Προσθέτετε το μισό γάλα, το 1/3 αλεύρι, το υπόλοιπο γάλα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι, ανακατεύοντας πάντα απαλά.

Βάζετε σε μπολ τα κορν φλέικς. Ρίχνετε μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα μέσα στο μπολ και πασπαλίζετε με κορν φλέικς (αν είναι πολύ μαλακή η ζύμη την βάζετε λίγο στο ψυγείο να σφίξει). Με προσοχή βγάζετε το μπισκότο και το βάζετε στο ταψί που ετοιμάσατε. Πιέζετε ελαφρά στο κέντρο του μπισκότου μισό κερασάκι. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.

Ψήνετε τα μπισκότα στο φούρνο για 12 περίπου λεπτά, να πάρουν ελαφρά χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζετε από το φούρνο και όταν πέσει λίγο η θερμοκρασία τους, τα μεταφέρετε με σπάτουλα σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

 

http://www.radicio.com/2017/07/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *