Μπισκότα βουτύρου με βρώμη και σοκολάτα, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το υπέροχο “the one with all the tastes”!

Εντάξει… αρχίζω σιγά-σιγά να αντιλαμβάνομαι ότι κάποιες στιγμές δεν έχει απολύτως καμία σημασία η έντονη επιθυμία μου να είμαι μια συνεπέστατη food blogger με 2 αναρτήσεις την εβδομάδα.
Καμία σημασία επίσης δεν έχει το γεγονός ότι δεν παραλείπω να διαβάσω κάθε άρθρο που θα βρεθεί μπροστά μου και το οποίο σχετίζεται με τη βέλτιστη διαχείριση του χρόνου μιας blogger που είναι παράλληλα μαμά και full time εργαζόμενη.

Μερικές φορές οι καταστάσεις είναι απλές και ξεκάθαρες. Σαν να λέμε 1 + 1 = 2…
Όταν τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και αυτά που πρέπει να διεκπεραιώσω είναι τρομακτικά περισσότερα από αυτά που στα αλήθεια προλαβαίνω, η λογική επιλογή είναι μία: να μειώσω τις ώρες ύπνου και τις ώρες που αφιερώνω στο blog.

butter-oats-chocolate-cookies

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν δύσκολη, πιεστική και αγχωτική. Τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι.
Δε θα αναφερθώ εκτενώς στα της δουλειάς. Φανταστείτε απλά τα κλισέ… εκτεταμένα ωράρια και projects που πρέπει οπωσδήποτε να κλείσουν. Τίποτα πρωτότυπο δηλαδή!

butter-oats-chocolate-cookies

Και οι μικρές κυρίες είχαν υψηλό πυρετό. Ούτε αυτό είναι πρωτότυπο, αλλά εξαντληθήκαμε οικογενειακώς, ψυχικά και σωματικά. Δε διαχειρίζομαι καθόλου καλά το άγχος μου, οπότε όταν το θερμόμετρο έδειχνε 40.5 και ο πανικός κυριαρχούσε στις σκέψεις και τα συναισθήματα μου, αναλάμβανε δράση ο πιο ήρεμος και ψύχραιμος Κωστής.

butter-oats-chocolate-cookies

Εννοείται ότι έψησα μπισκότα. Μικρά, τραγανά και υπέροχα βουτυρένια. Με άφθονα κομμάτια σοκολάτας. Και ένιωσα καλύτερα. Ειδικά την ώρα που τα έτρωγα δυο-δυο (οκ μπορεί και τρία-τρία).

Νομίζω ότι τη συγκεκριμένη ζύμη -καθώς δεν περιέχει καθόλου αυγά- μπορούμε να την πλάσουμε και σε νοστιμότατα τρουφάκια. Έχω κάνει άλλωστε κάτι παρόμοιο στο παρελθόν… μη μου πείτε ότι δε θυμάστε το Φούσκα και την παρέα του;

butter-oats-chocolate-cookies

Οκ ήμουν λακωνική, αλλά τουλάχιστον έδωσα το παρόν εδώ. Και χαίρομαι πολύ για αυτό!

Να σας πω τέλος ότι αυτή την Κυριακή μαζί με το Βήμα, κυκλοφορεί το νέο τεύχος του BHMAgourmet με εκτενές αφιέρωμα στα BHMAgourmet Food Blog Awards και φυσικά ανυπομονώ να το διαβάσω!

butter-oats-chocolate-cookies

Εκτός απροόπτου θα τα ξαναπούμε την Τρίτη, όχι με γλυκό αυτή τη φορά, αλλά με κάτι πιο ζεστό και χουχουλιάρικο.
Να έχετε ένα πολύ όμορφο σαββατοκύριακο!

butter-oats-chocolate-cookies

Μπισκότα βουτύρου με βρώμη και σοκολάτα

Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 22
Υλικά
  • 170 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 γραμμ. ζάχαρη άχνη
  • 175 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γραμμ. νιφάδες βρώμης
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 βανιλίνη
  • 100 γραμμ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης, το αλάτι και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  2. Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
  4. Σταματάμε το μίξερ αμέσως μόλις ενωθούν όλα τα υλικά.
  5. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τις ενσωματώνουμε στο μίγμα χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα.
  6. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30′.
  7. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  8. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (υπολογίζουμε η διάμετρος τους να είναι 2,5 εκ.) και τα τοποθετούμε στο ταψί.
  9. Τα πιέζουμε με την παλάμη μας να πλατύνουν.
  10. Ψήνουμε τα μπισκότα για 20′ περίπου. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *