Μπισκοτάκια σοκολάτας από την Αλλατίνη -Χειρονομία Αγάπης!

Λαχταριστά μπισκοτάκια με πλούσια και σοκολατένια γεύση … (σο)κόλαση!
Υλικά
1 και 2/3 φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1/3 του φλιτζανιού σκόνη κακάο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 ½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν- πάουντερ Αλλατίνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
115 γρ. βούτυρο
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (συν 1 κουταλιά της σούπας)
1 μεγάλο αυγό
1 ½ κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
170 γρ. σοκολάτα 


Για την επικάλυψη 


1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας νερό
115 γρ. σοκολάτα 

 


Εκτέλεση 


Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ο C και τοποθετείστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί .
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν- πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μπολ στην άκρη.
Στο μίξερ, χτυπήστε μαζί την κρέμα γάλακτος, το αυγό και τη βανίλια. Προσθέστε το μείγμα στο μπολ με το μείγμα αλευριού και ανακατέψτε καλά μέχρι τα δύο μείγματα να συνδυαστούν μεταξύ τους. Προσθέστε περισσότερη κρέμα γάλακτος ( 1 κουταλάκι του γλυκού) και ανακατέψτε για λίγο ακόμη. Σιγά-σιγά, προσθέστε τη σοκολάτα και συνεχίστε να ανακατεύετε. Δουλέψτε τη ζύμη με τα χέρια και στη συνέχεια δώστε της ένα στρογγυλό σχήμα, με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόψτε την ζύμη σε τριγωνικά κομμάτια και μεταφέρετε τα στο ταψί.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν καλά. 

 


Για την επικάλυψη 


Ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το νερό μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Βουτά τε στο μείγμα τα μπισκότα και τα αφήνετε για 10 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο. Παράλληλα λιώνετε τη σοκολάτα σε μπέν – μαρί και την απλώνετε πάνω από τα μπισκότα. 


Καλή σας απόλαυση!

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/999212883424473/?type=1&theater

 

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *