Creta Carob

Βουτυρένια, τριφτά, εντυπωσιακά και πανεύκολα!

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. βούτυρο λιωμένο και ζεστό
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
450-500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ αλάτι
3 βανιλίνες
30 γρ. κακάο πικρό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη και τις βανιλίνες 3-4 λεπτά και προσθέτω κ τα 2 αυγά χτυπώντας άλλα 2-3 λεπτά.
Αδειάζω το μίγμα σ ένα μπολ μεγάλο κ προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν κ το αλάτι ζυμώνοντας με τα χέρια.
Χωρίζω την ζύμη στην μέση και στην μισή ζύμη προσθέτω κ ανακατεύω το κακάο.
Ανοίγω με πλάστη πάνω σε λαδόκολλα την λευκή ζύμη και σε μια άλλη λαδόκολλα την σοκολατένια.Η διάμετρος να είναι περίπου στο πλάτος 20 εκ.
Τοποθετώ πάνω στην λευκή ζύμη την σοκολατένια με προσοχή ν κολλήσει πάνω.
Τυλίγω με την βοήθεια της λαδόκολλας  σε σφιχτό ρολό κ βάζω στο ψυγείο να παγώσει 1 ωρα.
Κόβω σε ροδέλες πάχους 1 εκ.και ψήνω στους 175 15 με 18 λεπτά.Δεν χρειάζεται να ροδοκοκκινίσουν πολύ.


Απλά και πεντανόστιμα!

https://www.facebook.com/oilixoydiestissofis/photos/a.1039400322746099/2326865370666248/?type=3&theater

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *