Μπισκοτάκια σπείρες, από την Σόφη Τσιώπου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Βουτυρένια, τριφτά, εντυπωσιακά και πανεύκολα!

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. βούτυρο λιωμένο και ζεστό
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
450-500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ αλάτι
3 βανιλίνες
30 γρ. κακάο πικρό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη και τις βανιλίνες 3-4 λεπτά και προσθέτω κ τα 2 αυγά χτυπώντας άλλα 2-3 λεπτά.
Αδειάζω το μίγμα σ ένα μπολ μεγάλο κ προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν κ το αλάτι ζυμώνοντας με τα χέρια.
Χωρίζω την ζύμη στην μέση και στην μισή ζύμη προσθέτω κ ανακατεύω το κακάο.
Ανοίγω με πλάστη πάνω σε λαδόκολλα την λευκή ζύμη και σε μια άλλη λαδόκολλα την σοκολατένια.Η διάμετρος να είναι περίπου στο πλάτος 20 εκ.
Τοποθετώ πάνω στην λευκή ζύμη την σοκολατένια με προσοχή ν κολλήσει πάνω.
Τυλίγω με την βοήθεια της λαδόκολλας  σε σφιχτό ρολό κ βάζω στο ψυγείο να παγώσει 1 ωρα.
Κόβω σε ροδέλες πάχους 1 εκ.και ψήνω στους 175 15 με 18 λεπτά.Δεν χρειάζεται να ροδοκοκκινίσουν πολύ.


Απλά και πεντανόστιμα!

         

https://www.facebook.com/oilixoydiestissofis/photos/a.1039400322746099/2326865370666248/?type=3&theater

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *