Μπισκοτάκια βανίλιας με 2 σοκολάτες, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη τoυ foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
…απλά και απολαυστικά!



Σπιτικά μπισκοτάκια που μοσχομυρίζουν βανίλια! Ποιος μπορεί να τους αντισταθεί;
Τραγανά όσο πρέπει, μαλακά όσο πρέπει, απολαυστικά όσο θέλουμε.
Η σοκολάτα από πάνω τα “ανεβάζει” αμέσως επίπεδο προσθέτοντάς τους επιπλέον γεύση και εμφάνιση.
Απολαύστε τα με όποια συνοδεία επιθυμείτε, κεράστε τα στα αγαπημένα σας πρόσωπα και αφήστε τους όλους ικανοποιημένους και από γεύση και από εμφάνιση!
Τα μπισκότα διατηρούνται αρκετές μέρες σε καλή κατάσταση και τραγανά εφόσον τα διαφυλάξετε σε αεροστεγές συσκευασία σε θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 225 γρ. βούτυρο (μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 450 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν
  • σοκολάτα γάλακτος
  • λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη, το αλάτι και την βανίλια μέχρι να ασπρίσουν καλά.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθετούμε στο μείγμα. Όταν προσθέσουμε περίπου το μισό αλεύρι σταματάμε το μίξερ και ξεκινάμε να πλάθουμε την ζύμη με τα χέρια μας. Όταν σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη την μεταφέρουμε στον πάγκο και την ζυμώνουμε για 2 λεπτά. Έπειτα την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (ιδανικά για όλο το βράδυ).
  4. Αφού περάσουν οι ώρες απλώνουμε ένα κομμάτι ζύμης στο πάγκο και την ανοίγουμε με πλάστη (πάχος λίγο λιγότερο από 1 δάχτυλο). Κόβουμε με κουπ-πατ ή σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Η ζύμη “κρατάει” το σχήμα της μετά το ψήσιμο οπότε θα φαίνονται όμορφα τα μπισκότα όποιο σχήμα κι αν τους δώσετε.
  5. Απλώνουμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 9-13 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο. Τα μπισκότα δεν παίρνουν πολύ χρώμα. Μόλις περάσουν τα 9 λεπτά ψησίματος ελέγξτε τις άκρες τους αν έχουν πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. Ελέγξτε και από κάτω. Αν έχουν πάρει ένα ελαφρύ χρώμα από κάτω είναι έτοιμα.
  6. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  7. Λιώνουμε τις σοκολάτες χωριστά (εμείς για ευκολία τις λιώσαμε στον φούρνο μικροκυμάτων). Με ένα κουταλάκι ή με ένα αυτοσχέδιο κορνέ από λαδόκολλα που το έχουμε γεμίσει με σοκολάτα, κάνουμε γραμμές πάνω στα μπισκότα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η σοκολάτα. Έτοιμα!

Καλή επιτυχία!
http://www.foodstates.gr/2017/08/2.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+FoodStates+%28Food+States%29
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *