Cookies γεμιστά με κρέμα πανακότα – Chocolate Chip Cookie Cupsilled with Panna Cotta Cream by Gabriel Nikolaides and the Cool Artisan!
Η πρώτη φορά που δοκίμασα αυτή τη συνταγή κατάλαβα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξαναφτιάξω απλά μπισκότα! Τα γεμιστά μπισκότα με κρέμα είναι ότι πιο “sexy” μπορείς να φτιάξεις με ζύμη! Ταιριάζουν τέλεια σε κάθε περίσταση πρωινό, απογευματινό καφέ ακόμα και επιδόρπιο! Αν τα δοκιμάσεις δύσκολα θα επιστρέψεις στα απλά μπισκότα.
Υλικά
Για τα κύπελλα μπισκότου:
- 120 γραμμάρια βούτυρο
- 60 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 60 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 240 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ φλιτζάνι πέρλες σοκολάτας
Για την κρέμα Πανακότα
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 3 φύλλα ζελατίνης
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Για τα κύπελα μπισκότου
- Χτυπάμε στο μπολ ενός μίξερ με το φτερό τις ζάχατες και το βούτυρο για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια–υψηλή ταχύτητα για άλλα 5 λεπτά.
- Γυρίζουμε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και τις πέρλες σοκολάτας.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί για μάφιν. Βάζουμε 2 με 3 κουταλιές της σούπας από τηζύμη σε κάθε θήκη για μάφιν.
- Δεν χρειάζεται να είναι τέλειο, απλά να μην υπάρχουν τρύπες.
- Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για λίγο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. - Βγάζουμε το ταψί από την κατάψυξη και ψήνουμε τα κύπελλα μπισκότου για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και με ένα σφηνάκι, πιέζουμεε προς τα κάτω ταμπισκότα για να τελειοποιήσουμε το σχήμα των κυπέλων μπισκότου.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για 2-5 λεπτά ακόμα.
- Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε το να κρυώσουν για λίγα λεπτάστο ταψί πριν τα βγάλουμε
Για την κρέμα Πανακότα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Ρίχνουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη ζελατίνη και την αφήνουμε να καθίσει για λίγα λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ανακατεύετε μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλάτι, και μαγειρεύουμε για 5 έως 10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί (δεν θέλουμε να βράσει τομείγμα).
- Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για μία ώρα και να κρυώσει.
- Ρίχνουμε το μείγμα στα κύπελα μπισκότου. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
Ingredients
For the cookie Cups
- 120 grams butter
- 60 grams dark brown sugar
- 60 grams granulated sugar
- 1 large egg
- 1 tsp pure vanilla extract
- 240 grams all-purpose flour
- ¼ tsp baking powder
- ¼ tsp kosher salt
- ½ cup chocolate chips
For The Panna Cotta cream
- ½ cup milk
- 3 leaves gelatin
- 1 cup cream fresh
- 3 tbsp granulated sugar
- 1 pinch of saltDirections For the cookie cups:
- In the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment, cream together the sugars and butter for 5 minutes.
- Add in the egg and vanilla and beat on medium-high speed for another 5 minutes. T
- urn the mixer speed to low and add in the flour, baking powder, salt, and chocolate chips. Mix until well combined.
- Cover well with butter a standard muffin tin.
- Press 2 to 3 tablespoons of dough into each muffing cup. It doesn’t have to be perfect, just make sure there are no holes.
- Put the muffin tin in the freezer.
- Preheat the oven to 180°C.
- When the oven is heated, remove the muffin tin from the freezer.
- Bake the cookie cups for 10 minutes. Remove them from the oven and, using the bottom of a shot glass, press down the cookie cup centers (you’re trying to reform the cup shape).
- Place the cookie cups back in the oven for 2 to 5 more minutes.
- Remove the cookies from the oven and allow to cool for a few minutes in the tin before turning them out to cool further.
For The Panna Cotta cream
- Pour the milk into a small saucepan.
- Add the gelatin over the top and allow to sit for a few minutes.
- Turn the heat on medium-low and stir until the gelatin is dissolved.
- Add in the cream, sugar, and salt, and cook for 5 to 10 more minutes, stirring, until the sugar is dissolved (we don’t want to boil the mixture).
- Let it stand for one hour to cool down.
- Pour the mixture into the cooled cookie cups (that you will want to have on a baking sheet in case of any leakage).
- Refrigerate for at least 5 hours.
Serve With Love
http://coolartisan.net/2014/09/09/chocolate-chip-cookie-cups-with-panna-cotta-milk/
Αφήστε μια απάντηση