Creta Carob

Υλικά

1/2 κούπα χλιαρό νερό

1 ώριμο αβοκάντο

2 μέτρια πράσινα μήλα

1 κούπα μαύρη μαλακή ζάχαρη

1-2 σταγόνες υγρή βανίλια

1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κούπα θρυμματισμένα καρύδια

1/2 κούπα Σταγόνες κουβερτούρας

Κανέλα

Γαρύφαλλο

Περίπου 1 & 1/4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. 

 

Οδηγίες

• Στο multi χτυπάμε το αβοκάντο, τα μήλα και το χλιαρό νερό μέχρι να δημιουργήσουμε έναν πηκτό χυλό.

• Μεταφέρουμε το παραπάνω μείγμα σε μια λεκάνη.

• Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την υγρή βανίλια, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.

• Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και το προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.Το μείγμα θα πρέπει να έχει την υφή ενός σφικτού κέικ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.

• Ενσωματώνουμε στο παραπάνω μείγμα με απαλές κινήσεις τα καρύδια και τις σταγόνες κουβερτούρας.

• Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα για να σφίξει.

• Με τη βοήθεια μια σακούλας ζαχαροπλαστικής ή ενός κουταλιού δημιουργούμε σε μια λαδόκολλα τα cookies σε μέγεθος της αρεσκείας μας.

• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.

• Όταν βγουν από το φούρνο είναι πολύ μαλακά και δεν μπορούμε να τα πιάσουμε.

• Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από το ταψί και απολαμβάνουμε…

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *