Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Είναι μεσημέρι και κάθομαι στον υπολογιστή μου για να γράψω τη συνταγή για τα μπισκότα μου. Που και που κοιτάζω έξω από το παράθυρο και χαζεύω. Παρατηρώ την Άνοιξη και τα καμώμωτά της . Ενώ ο ήλιος λάμπει κι ο ουρανός είναι καταγάλανος , μια δυνατή μπόρα ετοιμάζεται γιατί στο βάθος μαυρίζει ο τόπος…Οι εποχές διαδέχονται η μία την άλλη όμως κάποιες αξίες παραμένουν   σταθερές. Κοίτα να δεις τώρα που θα φτιάξω ένα φλιτζάνι τσάι με άρωμα earl grey και θα το συνοδέψω με τα ολόφρεσκα , τραγανά μου μπισκότα. Δεν είναι μόνο η λευκή σοκολάτα και τα cranberries που τα κάνουν τόσο ξεχωριστά μα το υπέροχο και λατρεμένο βουτυράκι που τα απογειώνει και μετατρέπει την κάθε μπουκιά σε μια μοναδική απόλαυση…

cookies cranberries leykh sokolata1

Υλικά:

200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. καστανή , μαλακή ζάχαρη

2 αυγά

1 βανίλια

330 γρ. αλεύρι μαλακό

1/3 κ.γλ. σόδα

1 τσιμπιά αλάτι

200 γρ. κουβερτούρα λευκής σοκολάτας

100 γρ. αποξηραμένα cranberries

cookies cranberries leykh sokolata2cookies cranberries leykh sokolata3cookies cranberries leykh sokolata4cookies cranberries leykh sokolata5cookies cranberries leykh sokolata6cookies cranberries leykh sokolata7cookies cranberries leykh sokolata8cookies cranberries leykh sokolata9cookies cranberries leykh sokolata11cookies cranberries leykh sokolata12cookies cranberries leykh sokolata13cookies cranberries leykh sokolata14cookies cranberries leykh sokolata15cookies cranberries leykh sokolata16cookies cranberries leykh sokolata17cookies cranberries leykh sokolata18

Εκτέλεση:

Πάνω σε βάση κοπής χοντροκόβουμε την λευκή κουβερτούρα και τα cranberries με ένα μαχαίρι. Ρίχνουμε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε για 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στο μίγμα. Τότε προσθέτουμε το αλεύρι και αναδεύουμε στη χαμηλή σκάλα για λίγο μέχρι να ενωθεί με το μίγμα. Τέλος προσθέτουμε και την σπασμένη σοκολάτα μαζί με τα cranberries και φέρνουμε το μίγμα δυο-τρεις βόλτες ακόμα. Θα σχημετιστεί ένα παχύ , κολλώδες μίγμα. Το τοποθετούμε για μία με δύο ώρες στο ψυγείο ώστε να σφίξει και να δουλεύεται έυκολα. Τότε απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στις λαμαρίνες του φούρνου και αραδιάζουμε κουταλιές (της σούπας ή του παγωτού) κρατώντας απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν στο ψήσιμο. (Βγαίνουν περίπου 26-28 κομμάτια)

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 10-12 λεπτά περίπου ανάλογα με το μέγεθος της κουταλιάς και τη “δύναμη” του φούρνου. Δε θέλουμε να παραψηθούν γιατί θα είναι σκληρά όταν κρυώσουν . Θέλουμε απλά να χρυσίζει το περίγραμμά τους. Αμέσως όταν βγουν από το φούρνο θα παρατηρήσουμε πως είναι πολύ μαλακά. Δεν πρέπει να ξεγελαστούμε και να νομίζουμε πως είναι άψητα. Μόλις κρυώσουν λίγο θα σφίξουν και θα έρθουν στο επιθυμητό σημείο.

Καλή επιτυχία!

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/synrages-me-zaxari/mpiskota-koulouria/1756-mpiskota-cookies-me-leykh-sokolata-kai-cranberis?fb

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *