Cookies πικραμύγδαλο, από τον Dim και το Chefoulis.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

  • Φαρίνα  2 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
  • Ζάχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιού
  • Μαργαρίνη 230 γρ
  • Πορτοκάλι από 1/2 τον χυμό του
  • Εσάνς πικραμύγδαλο 5 σταγόνες

Οδηγίες

Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ την μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού , τις σταγόνες πικραμύγδαλου και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και σιγά σιγά το προσθέτουμε στο μπολ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε για 10-20 λεπτά στο ψυγείο. Πλάθουμε μικρές στρογγυλές μπαλίτσες και τις πιέζουμε με την παλάμη μας ώστε να γίνουν επίπεδες . Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα μπισκότα μας με μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας).

* Καλό είναι όταν πλάθουμε τα μπισκότα να έχουν όλα ίδιο μέγεθος ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.chefoulis.gr/cookies-%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B3%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *