VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
IONSWEETS.GR
 Σοκόλαση σας λέω!!!  Μαλακά σαν μπράουνι,  γεμιστά με πραλίνα και επικάλυψη σοκολάτας με choco pops.

Yλικά για 20 cookies

250 γρ.μαργαρίνη σε θερμ.δωμ.
250 γρ.ζάχαρη
250 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
80 γρ.κακάο
2 αυγά
2 βανίλιες
1/8 κ.γ αλάτι
1 κ.γ μπέικιν
20 κ.γ πραλίνα φουντουκιού,ή απλή γκανάζ σοκολάτας (δείτε συνταγή παρακάτω)

Για την επικάλυψη

250 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα υγείας λιωμένη
3-4 κ.σ choco pops ή φουντούκια τριμ.

Εκτέλεση

-Βάζω κουταλίτσες από την πραλίνα μ ένα κουταλάκι του γλυκού πάνω σε ταψάκι με λαδόκολα και το βάζω στην κατάψυξη να παγώσουν.
-Χτυπάω τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη,προσθέτω τα αυγά.έπειτα το κακάο.τις βανίλιες το αλάτι και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν.
Πλάθω μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού τα πατάω να πλατύνουν πάνω στην παλάμη μου κ βάζω μια παγωμένη κουταλιτσα πραλίνα.
Κλείνω το μπαλάκι και τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολα σε απόσταση 5 εκ.το ένα με το άλλο γιατί απλώνουν.τα πατάω λίγο με τα δάχτυλα να πλατύνουν ελαφρά και ψήνω στους 180 για 8-10 λεπτά.
Τα αφήνω να κρυώσουν καλά.
Ανακατεύω τη λιωμένη σοκολάτα με τα choco pops η τα φουντούκια και μετα βάζω με ένα κουτάλι στην επιφάνεια του κάθε μπισκότου λίγο από το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας και τα αφήνω να στεγνώσουν και να στεκάρει η σοκολάτα.
Αν δεν θέλετε να βάλετε πραλίνα.μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γκανάζ σοκολάτας την οποία θα φτιάξετε ως εξής:
-Θα λιώσετε σ ένα κατσαρολάκι 250 γρ.κουβερτούρα υγείας με 150 γρ.γάλα εβαπορέ και βάζετε την γκανάζ σ ένα μπολάκι μεσα στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει και για να γεμίσετε τα μπισκότα παίρνετε λίγη ποσότητα μ ένα κουταλάκι.
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *