Creta Carob

 

Υλικά συνταγής:


125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
50 γρ. φουντούκια θρυμματισμένα σε σκόνη
115 γρ. [3/4 φλ. τσαγιού] αλεύρι
100 γρ. [1/3 φλ. τσαγιού] Dream Cream

 

Εκτέλεση συνταγής:

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά.
Ψήνουμε ή καβουρδίζουμε στο τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία τα φουντούκια [προσοχή μη καούν] και μόλις κρυώσουν τα θρυμματίζουμε στο multi σε σκόνη.

Με το μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τη σκόνη φουντουκιού και το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.

Με τη βοήθεια ενός κορνέ με διάμετρο ακροφυσίου 1 εκ. φτιάχνουμε πάνω στη λαδόκολλα μπισκοτάκια 2,5 εκ. το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας περιθώριο μεταξύ τους.

Ψήνουμε τα μπισκοτάκια στο προθερμασμένο φούρνο για 12-14 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, τα βγάζουμε και τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν καλά.

Μόλις κρυώσουν βάζουμε στη βάση από το μισά μπισκοτάκια dream cream και τα σκεπάζετε με τα άλλα μισά.

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *