Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)

Καραμελωμένα μπισκότα, που δεν μπορείς να τους αντισταθείς!!
Υλικά
1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν- πάουντερ Αλλατίνη
60 γρ. βούτυρο 
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (συν 2 κουταλιές της σούπας)
1/2 φλιτζάνι σοκολάτα ροφήματος (λιώστε την σκόνη σε καυτό νερό όπως φτιάχνουμε το ρόφημα σοκολάτας)
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι με κομματάκια από σοκολάτα γάλακτος 


Για την επικάλυψη:


10 καραμέλες βουτύρου
Αλάτι 


Εκτέλεση 


Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Στο μπολ του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο και το χτυπάτε για λίγα λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη και το ζεστό μείγμα σοκολάτας και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά στο μείγμα σας. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια, ανακατέψτε καλά το μείγμα σας και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν- πάουντερ και το αλάτι. Σιγά-σιγά προσθέστε το μείγμα με τα ξηρά σας συστατικά στο μείγμα του μίξερ και ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα σας.
Πάρτε 2 κουταλιές από τη ζύμη σας και πλάστε τες με τα χέρια σας, δώστε στη ζύμη σας το σχήμα μπισκότων και τοποθετείστε τα σε ένα μεγάλο ταψί (αφού πρώτα έχετε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί) .
Ψήστε για 12 με 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα. Μόλις είναι έτοιμα αφήστε τα να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρετε.
Καθώς αφήνετε τα μπισκότα σας να κρυώσουν λιώστε τις καραμέλες σας σε μπέν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις είναι έτοιμη η καραμέλα σας περιχύστε την πάνω από τα μπισκότα σας και πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι. 

 


Καλή σας απόλαυση!

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/884154808263615/?type=1&theater

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *