Υπέροχα κουλουράκια πασχαλινά με στέβια, από την Μαρία Κούρτη και το syntagesgiadiabitikoys.blogspot.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ για 50 κουλουράκια

  • 250 γρ βούτυρο με γιαούρτι (γνωστής εταιρείας απο τα σούπερ μάρκετ) 
  • 80 γρ  stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1.3
  • 2 αυγά
  • χυμό και ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. σόδα
  • μια πρέζα αλάτι
  • 300 γρ αλεύρι ολικής ή σίκαλης
  • 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

 Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με γιαούρτι μαζί με την στέβια και χτυπάμε για 3 λεπτά
Συνεχίζουμε ρίχνοντας ένα-ένα τα αυγά το ξύσμα πορτοκάλι , βανίλιες , αλάτι και τον χυμό από τα 2 πορτοκάλια όπου μέσα θα ανακατέψουμε την σόδα να αφρίσει
Ενώνουμε τα 2 αλεύρια μαζί με το μπέικιν και τα κοσκινίζουμε…σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε όλο το κοσκινισμένο μείγμα αλεύρι
Ανακατεύουμε απαλά έως να γίνει μια ωραία ζύμη
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 στρώνουμε σε λαμαρίνα μια λαδόκολλα και αρχίζουμε να παίζουμε με το ζυμαράκι μας φτιάχνοντας όμορφα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια
Σπάμε 1 αυγό σε ένα μπόλ βάζουμε ελάχιστο νεράκι και με ένα πινέλο τα περνάμε από πάνω
Τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά
Την ίδια συνταγή την έκανα χωρίς καθόλου άσπρο αλεύρι και έβαλα 350 γρ ολικής και 350γρ σίκαλης!!

 Οπως και αν επιλέξετε να τα κάνετε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ & ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *