Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Τα πιο απλά , γευστικά και αρωματικά κουλουράκια που υπάρχουν. Η γιαγιά μου τα έλεγε κανελοκούλουρα…Πολλές φορές ψάχνουμε την απόλαυση σε γλυκίσματα  »υπερπαραγωγή» και τελικά ανακαλύπτουμε ότι ένας ελληνικός καφές το απόγευμα με δυο-τρία αρωματικά κουλουράκια …είναι ό,τι χρειαζόμαστε , μας φτιάχνει τη διάθεση , μας ικανοποιεί και μας τονώνει όσο τίποτε άλλο :

 koulourakia kanelas
Υλικά:
1 φλιτζάνι τσ. λάδι (ελαιόλαδο + ηλιέλαιο)
1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
1/4 φλ. τσ. σόδα υγρή (αυτή που πίνουμε)
1/4 φλ. τσ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 κ.σ. κονιάκ
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
3 1/2 φλ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. (γεμάτο) κανέλα
1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γλ. σόδα σκόνη
1 κ.γλ. μπέικιν

Σουσάμι για το τελείωμα

Εκτέλεση:
-Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε καλά  το αλέυρι με τη σόδα σκόνη , το μπέικιν και τα μπαχαρικά.
-Χτυπάμε τα 6 πρώτα υλικά στο μίξερ (με προσοχή γιατί πιτσιλίζει) για 2 λεπτά μέχρι να κρεμώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού  και ζυμώνουμε με το χέρι. Δε ζυμώνουμε πολλή ώρα γιατί η ζύμη θα σφίξει.
-Πλάθουμε κουλουράκια και τα αραδιάζουμε στο ταψί του φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. (Για ευκολία στο πλάσιμο λαδώνουμε λίγο τις παλάμες μας)
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για 15 λεπτά περίπου…
Καλή επιτυχία… 🙂

http://tasteoflife.com.gr/index.php/mpiskota-koyloyria/1015-koulouria-ladiou-me-kanela

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *