DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet
Χρόνος προετοιμασίας
15′

Χρόνος ψησίματος
12′

Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη

Μερίδες
Για 18 άτομα

  • 280 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. κακάο Nestle Dessert
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert σε κομματάκια

  1. Στο μίξερ με το φτερό ανακατεύουμε απλά το βούτυρο με τις ζάχαρες για 1 λεπτό (όχι περισσότερο).
  2. Προσθέτουμε το αυγό και το ξύσμα και χτυπάμε άλλο μισό λεπτό. Καθαρίζουμε τα πλαϊνά του μίξερ με σπάτουλα.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κουβερτούρα αφού τα έχουμε περάσει από σίτα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  4. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας, αφήνοντας λίγα που τα κρατάμε στο πλάι. Ανακατεύουμε.
  5. Κάνουμε 18 κουλουράκια στρογγυλά και τα πιέζουμε λίγο. Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας. Τα απλώνουμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη για τουλάχιστον 2 ώρες.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 12-15 λεπτά ΜΟΝΟ κατευθείαν από το ψυγείο.
  7. Αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στο ταψί για άλλα 5 λεπτά πριν τα αφήσουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

 

Συμβουλή του Σεφ:

Μπορούμε να τα κρατήσουμε στην κατάψυξη πριν τα ψήσουμε για 2-3 μήνες
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.