Creta Carob
Sukrin-Life tree
Bolero-Biodiet

Prep Time : 10 minutes   Cook Time: 18 minutes

Servings:  28 cookies

 

Σοκολατένια, βουτυράτα, μοσχομυρίζουν αμύγδαλο και βανίλια. Ένα μπισκότο, δύο τέλειες μπουκιές!

 

 

Υλικά

  • 150 γρ αμύγδαλα χονδροτριμμένα

  • 150 γρ αλεύρι αμυγδάλου

  • 100 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα

  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο

  • 60 γρ ασπράδι αυγού

  • 50 γρ κρέμα γάλακτος

  • 100 γρ σοκολάτα 99 % εδώ βρήκα σε τσίπς 

  • γρ αλάτι

  • 1 στίκ βανίλια

 

Οδηγίες

  1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι κ βάζετε στο ψυγείο μέχρι να δέσει η ζύμη.

  2. Πλάθετε σε 28 μπισκότα των 25 γραμμαρίων. Υπάρχουν δύο τρόποι.

  3. Ο πρώτος είναι τα τα πλάσετε σε μπαλάκια.

  4. …και να τα ψήσετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 12 λεπτά σε λαδόκολλα. Δεν απλώνουν.

  5. Έτσι βγαίνουν σαν βουτυράτο κέικ στη μέση κ ελαφρώς τραγανά απέξω.

    Τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα βγάλετε από τη λαδόκολλα.

  6. Ο δεύτερος είναι να πιέσετε τα  μπαλάκια ελαφρά, με το χέρι.

  7.  …Και να τα ψήσετε στους 160 βαθμούς Κελσίου για 18 λεπτά, σε λαδόκολλα. Δεν απλώνουν.

  8. Έτσι βγαίνουν μαλακά στη μέση αλλά όχι σαν κέικ. Το μεγαλύτερο μέρος του μπισκότου είναι τραγανό.Τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα βγάλετε από τη λαδόκολλα.

  9. Την επόμενη μέρα είναι ακόμα καλύτερα!

 

Σημειώσεις

 

…Επειδή είναι νόστιμα, δεν παει να πει οτι θα φάτε και τα 28 μπισκότα με τη μία, ε; 😀

https://www.ketokitchenninja.com/soft-chocolate-chip-butter-cookies-with-almonds-greek/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *