e-fresh-matrioshka
       Μερίδες:35
       Χρόνος Προετοιμασίας: 1,5  ώρα ( με την τοποθέτηση της ζύμης στο ψυγείο)
       Χρόνος Εκτέλεσης: 10-12′
       Βαθμός Δυσκολίας: 1
Κόστος : Περίπου 4 €​ 
ΥΛΙΚΑ
  • 1 συσκευασία φυτική μαργαρίνη soft (250 γρ.)
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κούπα σκόνη αμυγδάλου
  • 3/4 κούπα μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 1/2 κούπα αμύγδαλο σε μικρά κομματάκια
  • 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Στο μπολ του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τις βανίλιες.
  • Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλέυρι και το προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.
  • Ενσωματώνουμε στο παραπάνω μείγμα με απαλές κινήσεις τη σκόνη αμυγδάλου και τις σταγόνες κουβερτούρας. Η υφή του μείγματος πλησιάζει αυτή του κέικ.
  • Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα για να σφίξει.
  • Παίρνουμε μείγμα τόσο όσο χωράει σε ένα κουταλάκι του γλυκού και το τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C  για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
  • Όταν βγουν από το φούρνο είναι πολύ μαλάκα και δεν μπορούμε να τα πιάσουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από το ταψί.
Cookies με Σοκολάτα
   
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.