Νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι, από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!

ΥΛΙΚΑ

150 γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

50 γρ κονιάκ

150 γρ ταχίνι

110 γρ καστανή  ζάχαρη

60 γρ μέλι

ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι

μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα

μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

460 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού καλά γεμάτο  μπαίκιν

λίγη φυτική μαργαρίνη λιωμένη

σουσάμι άσπρο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βαλτε τα 8 πρώτα υλικά σε ένα μεγάλο μπώλ.

Ανακατέψτε  με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθούν καλά.

Προσθεστε σιγά σιγά το αλεύρι(200 γρ πρώτα) και στο τέλος το μπαίκιν.

Η ζύμη μας είναι κολλώδης .

Πάρτε ένα κορνέ  μιας χρήσης και αλείψτε το εσωτερικό του με λιωμένη μαργαρίνη.

<Κόψτε> με την βοήθεια ενός μαχαιριού μπαστουνάκια πάχους ενός δάκτυλου..

Φουσκώνουν αρκετά κατά το ψήσιμο…

Εγώ τα έκανα πιο τροφαντά,έτσι είναι τραγανά απέξω και μαλακά από μέσα.

Στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και περάστε το ελαφρά με λίγο ηλιέλαιο.

Αλείψτε τα ταχινοκουλούρια σας  με ένα πινέλο με την λιωμένη μαργαρίνη και

βουτήξτε τα σε ένα πιατάκι  με σουσάμι να καλυφθούν περιμετρικά.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους  150 βαθμούς αέρα-αντιστάσεις  για 20 λεπτά

περίπου μέχρι να κάνουν πάτο.

(Ο δικός μου φούρνος είναι δυνατός όποτε ίσως χρειαστεί να αυξήσετε την θερμοκρασία 

στον δικό σας).

Τα αρώματα που βγάζουν καθώς ψήνονται είναι απίστευτα ..

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

Επιμέλεια/Εκτέλεση συνταγής :Ρένα Κώστογλου

Πρωτότυπη συνταγή : Μορφία Κώστογλου
Φωτογραφίες : Ρένα Κώστογλου
 
 
http://koykoycook.gr/?p=21581
 
 
 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *