Οδηγίες

  1. Αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το λάδι.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε λίγο αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα και δουλεύουμε να αφρίσουν.
  4. Ρίχνουμε το σουσάμι (ωμό ή καβουρδισμένο), τις βανίλιες και το ξύσμα.
  5. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
  6. Όταν είναι έτοιμη παίρνουμε μία μικρή ποσότητα , την πλάθουμε σε μπαλάκι και με το δάχτυλό μας ή ένα λεμονοστίφτη το πατάμε.
  7. Τοποθετούμε τα κουλουράκι σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  8. Σε ένα κατσαρολάκι αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το νισεστέ και τον χυμό πορτοκαλιού.
  9. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
  10. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με την βανίλια.
  11. Τοποθετούμε την χλιαρή κρέμα στα κουλουράκια μας.