Πανεύκολα γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα γάλακτος, από την ‘Αννα Χαλικιά και το madameginger.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τα κοινά μπισκότα του ψιλικατζίδικου, βάζουν τα “καλά” τους και μεταμορφώνονται σε γλυκό πειρασμό!

Όταν σκάσει απ’ το πουθενά η λιγούρα για σοκολάτα, τα πράγματα είναι ζόρικα. Πρέπει να την ικανοποιήσεις, αλλιώς πως θα ησυχάσει; Ανοίγεις ψυγείο ή κατάψυξη, τσιμπάς ένα γεμιστό μπισκότο και για λίγες μπουκιές, βυθίζεσαι σε έναν υπέροχο σοκολατένιο κόσμο. Και μετά άλλο ένα, για να εμπεδώσεις τη γεύση. Γιατί τα κοινά μπισκότα που βρίσκεις σε οποιοδήποτε ψιλικατζίδικο, μπορούν να βάλουν τα “καλά” τους και να μεταμορφωθούν σε γλυκό πειρασμό, που δεν θα το πιστεύεις. Πρώτα τα βουτάς σε λιωμένη Nestlé Dessert Γάλακτος κι έπειτα τα γεμίζεις με βελούδινη σοκολατένια κρέμα, με 3 μόλις υλικά. Λίγο υπομονή να σφίξουν στο ψυγείο ή την κατάψυξη και τα γλυκά σαντουιτσάκια σου θα είναι έτοιμα προς κατανάλωση. Γιατρικό στην αβάσταχτη λιγούρα για σοκολάτα; Πανεύκολο γλυκάκι για τους επισκέπτες σου; Όπως και να τα πεις, αυτά τα γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα γάλακτος θα κερδίσουν και τους πιο δύσκολους, “δεντρώωγλυκά” τύπους.

Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα στα highlights του Instagram και στο IGTV.

Φτιάξε τα δικά σου γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα γάλακτος, ανέβασε την δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τα θαυμάσουμε και εμείς!

Πανεύκολα γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα γάλακτος

  • Μερίδες: 12-15 γεμιστά μπισκότα
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 2 ½ – 5 ώρες

Υλικά για την σοκολατένια κρέμα

Επιλέον υλικά

Εκτέλεση

1) Ετοιμάζουμε την σοκολατένια κρέμα. Τεμαχίζουμε 85 γρ. κουβερτούρα Nestlé Dessert Γάλακτος (δηλαδή την μισή κουβερτούρα) και την βάζουμε σε ανοξείδωτο μπολ.

Super Tip

Για αυτούς που προτιμούν τη γεύση της σοκολάτας γάλακτος, η κουβερτούρα Nestlé Dessert Γάλακτος συνδυάζει αρμονικά τις καλύτερες ποικιλίες κακάο με το γάλα. Αξίζει να την δοκιμάσεις!

2) Τοποθετούμε το μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, προσέχοντας να μην ακουμπά το μπολ το νερό και αφήνουμε να λιώσει η κουβερτούρα (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής για να λιώσει ομοιόμορφα και αποσύρουμε από την φωτιά. Δεν αποσύρουμε την κατσαρόλα με το νερό γιατί θα τα ξαναχρησιμοποιήσουμε.

3) Σε άλλο μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε και την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με μίξερ χειρός (ή με σύρμα) για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να αφρατέψει το μείγμα.

4) Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε λεία και αφράτη κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο όσο ετοιμάζουμε τα μπισκότα.

5) Τεμαχίζουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα Nestlé Dessert Γάλακτος (85 γρ.) και την βάζουμε σε ανοξείδωτο μπολ μαζί με το βούτυρο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

6) Λιώνουμε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής για να έχουμε λείο σοκολατένιο μείγμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

7) Βουτάμε τα μπισκότα μισά στην λιωμένη σοκολάτα και τα ακουμπάμε σε ταψάκι ή δίσκο περασμένο με λαδόκολλα. Βάζουμε το ταψάκι (ή τον δίσκο στο ψυγείο) για 20-30 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

8) Για να στήσουμε τα γεμιστά μπισκότα, απλώνουμε από μία κουταλιά σοκολατένιας κρέμας πάνω στα μισά μπισκότα και κλείνουμε με τα υπόλοιπα, σε σαντουιτσάκια.

9) Βάζουμε τα μπισκότα στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σφίξει η κρέμα ή εναλλακτικά στην κατάψυξη για 2 ώρες. Σε περίπτωση που επιλέξουμε την κατάψυξη, τα βγάζουμε 10-12 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.

10) Όσα περισσέψουν τα φυλάμε στο ψυγείο (καλυμμένα ή σε τάπερ) για 3-4 μέρες ή στην κατάψυξη για 2 εβδομάδες.

#FeedYourDreams,Anna

 

https://www.madameginger.com/syntages/glyka/sokolata/paneukola-gemista-mpiskota-me-sokolata-galaktos/?fb

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *