Creta Carob
BOLERO-BIODIET


Προσπάθησα να κάνω το σχέδιο που βρήκα στο διαδύκτιο,αλλά ομολογώ ότι δεν είναι εύκολο…Πάντως τελικά κάτι έκανα και αυτά τα κούκις δε σου περνά από το μυαλό ότι είναι νηστίσιμα γιατί λιώνουν στο στόμα και είναι πεντανόστιμα!!!
Το ημίχοντρο αλατάκι που έβαλα και που »σκάει» στη γλώσσα αραιά και που είναι όνειρο!!! Επίσης το άνθος αραβοσίτου με γεύση πορτοκάλι που πρόσθεσα απογειώνει τη συνταγή!!!


Αν καταφέρετε να κάνετε και το σχέδιο σωστά θα ενθουσιαστείτε!!!

 

‘ΚΟΥΚΙΣ ΣΑΛΙΓΚΑΡΕΝΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ»!!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 35 ΚΟΥΚΙΣ


250 γρ.μαργαρίνη
150 γρ.άχνη ζάχαρη
1 φακ.άνθος αραβοσίτου με γεύση πορτοκάλι (για βραστή κρέμα 40 γρ.)
350-400 γρ.φαρίνα που φουσκώνει
2 κ.σ γεμάτες κακάο
3 βανίλιες
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1/2 κ.γ αλάτι χοντροτριμμένο (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


-Χτυπάω στο μίξερ ή με σύρμα τη μαργαρίνη με την άχνη 2-3 λεπτά.Προσθέτω τις βανίλιες,το ξύσμα το αλάτι και το άνθος αραβοσίτου.Ανακατεύω λίγο ακόμα και προσθέτω το αλέυρι λίγο λίγο με το εξάρτημα »φτερό» στο μίξερ ή με μια κουτάλα ξύλινη αν τα φτιάξω με το χέρι.Αν πλάθονται μπαλάκια στα 350 γρ,αλεύρι δεν ρίχνω το υπόλοιπο.Πρέπει να είναι μια ζύμη πολύ μαλακιά που να μπορεί να πλάθεται.
Χωρίζω τη ζύμη σε 2 μέρη και στο 1 μέρος προσθέτω και ανακατεύω το κακάο.


Πλάθω μπαλάκια και τις 2 ζύμες σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερα από 1 φουντουκι και ισάριθμα μεταξύ τους.


Βάζω στην παλάμη μου 2 μπαλάκια σοκολατένια και 2 λευκά σε σχήμα σταυρού (δείτε τις φωτο) και με 2 κυκλικές κινησεις πιέζοντας ελαφρά το ζυμαράκι μου δημιουργώ »σαλιγκαράκια»

    


Τα ψήνω σε ταψί με λαδόκολα στον αέρα στους 160 για 15 λεπτά περίπου ή σε αντιστάσεις στους 180 πάλι στον ίδιο χρόνο.Μην τα αφήσετε να πάρουν χρώμα γιατί καίγονται!

Είναι πεντανόστιμα!!!

https://www.facebook.com/oilixoydiestissofis/photos/pcb.1083924191627045/1083922648293866/?type=3&theater

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *