Σαμπλεδάκια με μαρμελάδα, από την Angela Ganoti και το ditucook.blogspot.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά:

 

1 κιλό αλεύρι

600 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

200 γραμ. ζάχαρη άχνη

2 αυγά χτυπημένα

6 κρόκους

6 κ.σ. κονιάκ

1 baking powder

2 βανίλιες

λίγο αλάτι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

250 γραμ. μαρμελάδα

για το ντεκόρ: μαύρη σοκολάτα, φιλέ αμύγδαλο

Σε μία λεκάνη χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια αφράτη λευκή κρέμα.

Έπειτα προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και τους κρόκους. Όταν ενσωματωθούν συνεχίζουμε με τη βανίλια και το κονιάκ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το 1 κιλό αλεύρι, το αλάτι και το baking. Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε μια μπάλα. Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και με κουπ πατ κόβουμε λεπτά μπισκότα. Στρώνουμε μια λαδόκολα στο ταψί και τα αραδιάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο. Αν δούμε πως η ζύμη αρχίσει και μαλακώνει προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε πάλι. Ψήνουμε για 10΄στον αέρα ή 14’ στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς. Τα ακουμπάμε στη σχάρα να κρυώσουν καλά.
Έπειτα τα γεμίζουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Στη συνέχεια μπορούμε να λιώσουμε τη σοκολάτα και να κάνουμε τα ντεκόρ. Στολίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και αφήνουμε να στεγνώσουν. Από την επομένη μέρα και μετά είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Δείτε αναλυτικές φωτογραφίες στο :

 

http://ditucook.blogspot.gr/2014/12/blog-post.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *