VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Υπέροχα σοκολατένια μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας και ξηρούς καρπούς. Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα μπισκότα που θα απολαύσετε όλες τις ώρες μικροί και μεγάλοι.

Υλικά συνταγής

 

  • 2- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1- 1/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
  • 1-1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κοφτό κ.γ. βανίλια
  • 2/3 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
  • 1 φλ. τσαγιού φυστίκια Αιγίνης ανάλατα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1.  Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 3′ . Μόλις αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε το αβγό και το μείγμα με το αλεύρι και το κακάο και χτυπάμε όλα μαζί άλλα 2′-3′ μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τα φυστίκια και χτυπάμε για 1′ μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη και πάνω σε μεμβράνη φτιάχουμε 4 μπαστουνάκια διαστάσεων 8 Χ  5 εκατοστών. Τυλίγουμε καλά σε ρολάκια με τις μεμβράνες και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα μέχρι να κρυώσουν καλά και να κόβονται.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε τα ρολά από το ψυγείο βγάζουμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες 1-1,5 εκ. περίπου. Τοποθετούμε τις φέτες σε ταψί πάνω σε ελαφρώς βουτυρωμένο λαδόχαρτο και ψήνουμε για 10′ περίπου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε.


http://www.sintayes.gr/syntages/sokolatenia-biskota-stagones-sokolatas-ke-fistikia-eginis/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *