Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 ΜΠΙΣΚΟΤΑ

100 γρ.σκούρο κακάο
300 γρ.ζάχαρη
150 γρ.φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο και ζεστό
450-500 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ.φουντούκια χοντροκομμένα
4 αυγά
3 βανίλιες
1/2 κ.γ αλάτι
1 πρέζα κανέλα σκόνη
4 κ.γ.μπέικιν πάουντερ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


-Στον κάδο του μίξερ ρίχνω το λιωμένο και ζεστό βούτυρο,προσθέτω τη ζάχαρη και χτυπάω μέχρι να γίνει χλιαρό το μίγμα.
Προσθέτω όλα μαζί τα αυγά και χτυπάω άλλα 3 λεπτά να γίνει σαν κρέμα.(Η ζάχαρη δεν λιώνει τελείως).
Αδειάζω το μιγμα μου σε μια μεγάλη μπασίνα (λεκάνη).
Κοσκινίζω όλα τα στερεά υλικά με τα αρώματα και το αλάτι και τα ρίχνω στο μίγμα.
Προσθέτω και τα φουντούκια.
Ζυμώνω το μίγμα μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια.
Σ αυτό το σημείο αν χρειαστεί προσθέτω αλλα 50 γρ. αλευράκι.
Πλάθω μπαλάκια τα ζυγίζω 56-58 γρ. το καθένα (μέγεθος όσο ένα μπαλάκι του πινκ πονκ) και τα βάζω σε ταψί με λαδόκολα σε απόσταση 4-5 εκ.μεταξύ τους.Τα πατάω ελαφρά με την παλάμη του χεριού μου για τι φουσκώνουν πολύ.
Ψήνω στους 180 9-10 λεπτά μόνο!
Το ψήσιμο κάνει όλη την δουλειά.Αν τα πλάσετε μικρότερα μπαλάκια,τότε θα τα ψήσετε 8 λεπτά.
Τα αφήνω να κρυώσουν καλά πριν τα κλείσω σε μπολ αεροστεγως.
Βγαίνουν πολύ φουσκωτά,μαλακά και αφράτα!

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: επιδόρπιο και φαγητό
Η εικόνα ίσως περιέχει: επιδόρπιο και φαγητό
Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *