Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:15′
Έτοιμο σε:35′
Mama Knows - Θέμις Καρδιόλακα

Υλικά

  • 2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4½ φλιτζάνια κακάο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¼ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 350γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι 20×30εκ.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τα ξηρά υλικά (αλεύρι, κακάο, κανέλα, αλάτι και μαγειρική σόδα). Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τα ξηρά υλικά και συνεχίζετε να χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό ακόμα.

Απλώνετε το μίγμα στο ταψάκι (είτε με σπάτουλα, είτε με τα χέρια) και το βάζετε στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια το τρυπάτε παντού με ένα πιρούνι και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Μεταφέρετε σε μία σχάρα, κόβετε σε μερίδες όσο είναι ζεστό και πασπαλίζετε με έξτρα ζάχαρη. Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *