Φιστικοβουτυρένια κέικ με φθινοπωρινή διάθεση από την “Αλλατίνη-Χειρονομία αγάπης”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά
1/3 του φλιτζανιού φιστικοβούτυρο
57 γρ. βούτυρο, λιωμένο
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη 
2 μεγάλα αυγά
1 κρόκο αυγού
1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα σταφύλι
επιπλέον ζάχαρη άχνη, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.


Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ο C και βάλτε αντικολλητικό χαρτί στα φορμάκια των cupcakes.
Σε ένα μπολ ρίξτε το βούτυρο και το φιστικοβούτυρο και ανακατέψτε τα μέχρι το μείγμα σας να γίνει ενιαίο και λείο. Στη συνέχεια προσθέστε την άχνη ζάχαρη και συνεχίστε να ανακατεύετε. Προσθέστε τα αυγά, τον κρόκο και τη βανίλια και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά σας στο μείγμα. Τέλος μέσα στο μείγμα σας θα ρίξετε το αλεύρι και το αλάτι και θα ανακατέψετε μέχρι και αυτά να ενσωματωθούν στο μείγμα σας.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίστε τα φορμάκια σας και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο για 16 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα , αφήστε τα για 10 λεπτά να κρυώσουν και με ένα μαχαιράκι ξεκολλήστε τα κεκάκια σας από τα φορμάκια.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μαρμελάδα και απλώστε την σε μικρά πιατάκια. Αναποδογυρίστε τα κεκάκια σας μέσα στα πιατάκια, θέλετε ουσιαστικά το κάτω μέρος από τα κεκάκια σας να είναι βουτυγμένο μέσα στη μαρμελάδα. Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε την κορυφή τους και με ζάχαρη άχνη.
Καλή σας όρεξη!

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *