Γλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο και καραμελωμένα αμύγδαλα, από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty”!

Όλες οι αγάπες μαζί: ένα γλυκό ψυγείου με βάση από τριμμένα μπισκότα και λιωμένο βούτυρο που θυμίζει τσηζ κέικ , παχύ και γευστικό , μοναδικό και αξαπέραστο φυστικοβούτυρο και καραμελωμένα αμύγδαλα να στολίζουν την επιφάνεια . Τόσο απλά , τόσο υπέροχα…Το γλυκό αυτό το ανακάλυψα σχεδόν τυχαία από έμπνευση της στιγμής και από αγάπη για τη γεύση του φυστικοβούτυρου . Η κρέμα του είναι υπέροχη και μπορεί να σταθεί και σε τούρτα με εμποτισμένα σαβαγιάρ ή παντεσπάνι . Τώρα αν σας πω ότι μια γενναία ποσότητα από αυτή τη κρέμα την “εξαφανίζουμε” με το κουτάλι πριν προλάβει να “γεμίσει” το γλυκό δε θα ήμουν καθόλου υπερβολική…

Δείτε το :

glyko fystikoboytyro1
Υλικά :
Για τη βάση:

200 γρ. γεμιστά μπισκότα τύπου oreo

200 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
150 γρ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη (ή μισό-μισό)
Για την κρέμα :
330 γρ. φυστικοβούτυρο
300 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτί φυτική σαντιγύ τύπου morfat
1 1/2 φλ . τσ. ζάχαρη άχνη
Για το topping :
60 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
4 κ.σ. ζάχαρη
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

glyko fystikoboytyro2glyko fystikoboytyro3glyko fystikoboytyro4glyko fystikoboytyro5glyko fystikoboytyro6glyko fystikoboytyro7glyko fystikoboytyro8glyko fystikoboytyro9glyko fystikoboytyro10glyko fystikoboytyro11glyko fystikoboytyro12glyko fystikoboytyro13glyko fystikoboytyro14glyko fystikoboytyro15glyko fystikoboytyro16glyko fystikoboytyro17
Εκτέλεση :
-Ετοιμάζουμε πρώτα τα καραμελωμένα αμύγδαλα : σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού . Ζεσταίνουμε και όταν αρχίσει να υγροποιείται η ζάχαρη , να παίρνει ένα καστανό χρώμα και να καραμελώνει προσθέτουμε τα αμύγαδαλα . Ανακατεύουμε για ένα λεπτό με ξύλινη κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά γιατί αν καεί πολύ η ζάχαρη θα σκουρύνει  και θα πικρίσει . Αδειάζουμε το μίγμα σε μια λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει (ΠΡΟΣΟΧΗ , καίει πολύ!) . Όταν κρυώσει εντελώς θα είναι σαν μια πλάκα οπότε τη χτυπάμε για λίγο στο μπλέντερ μέχρι να θριμματιστεί.
-Τρίβουμε στη συνέχεια τα μπισκότα (γεμιστά και πτι μπερ) στο μπλέντερ και προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη . Όταν έχουν ενωθεί τα υλικά αδειάζουμε σε μια πυρίμαχη ταρτιέρα ή πυρέξ 30 εκ. και απλώνουμε με την παλάμη μας ομοιόμορφα το μίγμα φροντίζοντας να ανέβει και στα πλάγια . Ψήνουμε στους 180ο για 10 λεπτά . Αφήνουμε  τη βάση στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
-Ετοιμάζουμε τότε την κρέμα φυστικοβούτυρου:
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγύ με την άχνη ζάχαρη για 7 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψει . Σε ένα άλλο μπωλ ανάδευσης χτυπάμε το φυστικοβούτυρο με το μίξερ χειρός και προσθέτουμε το τυρί κρέμα . Όταν ενωθούν τα δυο υλικά και έχουμε πετύχει μια βελούδινη κρέμα , την αδειάζουμε κουταλιά , κουταλιά μέσα στη σαντιγύ χτυπώντας για λίγο ακόμα με το μίξερ . Η κρέμα είναι έτοιμη!
Τη αδειάζουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου και την απλώνουμε ομοιόμορφα . Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καραμελωμένα αμύγδαλα και τοποθετούμε για 2 ώρες περίπου στο ψυγείο μέχρι να “σφίξει” το γλυκό.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

 

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/glyka-psigeioy/1440-glyko-psygeioy-me-fystikovoytyro-karamelvmena-amygdala-peanut-butter

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *