Αγαπημένες Μπάρες Granola, από την Φαίδρα και το phaedralovesthis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά για 14 μπάρες:

οι ποσότητες που σου δίνω είναι σε cups, δηλαδή σε φλυτζάνια όχι ποτήρια!

4 cups βρώμη τύπου Quaker

1 cup αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα

1/2 cup λάδι καρύδας λιωμένο

1/4 cup βούτυρο λιωμένο

1 κουτ.γλ. βανίλια σε υγρή μορφή

1 cup μέλι

1/3 cup ζάχαρη καρύδας

1 πακετάκι σταγόνες σοκολάτας

1 cup σταφίδα μαύρη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1/2 cup κολοκυθόσπορο

1/2 cup αμύγδαλο τριμμένο

λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ προσθέτεις όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά, αφού έχει ενωθεί το κάθε υλικό καλά με τα προηγούμενα. Το μείγμα θα πρέπει να είναι σχετικά ξηρό αλλά να κολλάει και λίγο.
  2. Αδειάζεις όλο το μείγμα στο κέντρο ενός ταψιού (που το έχεις περάσει με λίγο λάδι καρύδας ή άλλο). Πιέζεις όλο το μείγμα με τα χέρια ώστε να  έρθει σε μία τετράγωνη περίπου επιφάνεια και πάχος 1μιση δάχτυλο περίπου.
  3. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
  4. Βγάζεις το ταψί από το φούρνο και πιέζεις με μία σπάτουλα το μείγμα να κατέβει. Ξαναψήνεις για άλλα 10 λεπτά.
  5. Βγάζεις από το φούρνο και αφήνεις να κρυώσουν για 30 λεπτά. Μετά κόβεις σε λωρίδες και κάθετα για να δημιουργήσεις τις μπάρες στο μέγεθος που θέλεις.

Φυλάσσονται σε μεταλλικό κουτί με καπάκι (όπως για τα μπισκότα) και διατηρούνται για 5 μέρες εκτός ψυγείου.

Favourite Granola Bars

Tips & Συμβουλές

  • Οι μπάρες granola έχουν crunchy texture και δεν είναι μαλακές. (Τα παιδιά τα καταφέρνουν μια χαρά, για τους παππούδες δεν ξέρω).
  • Αντί αλεύρι απλό μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι άλλο gluten free θέλεις.
  • Αντί λάδι καρύδας μπορείς να βάλεις βούτηρο ή ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντο.
  • Αντί σταφίδας μπορείς να βάλεις cranberry ή κομμένα αποξηραμένα φρούτα όπως βερύκοκα, σύκο, δαμάσκηνα, χουρμάδες.
  • Αντί για ζάχαρη καρύδας μπορείς να βάλεις απλή ζάχαρη ή καστανή ζάχαρη ή να προσθέσεις extra μέλι.
  • Επίσης μπορείς να αντικαταστήσεις μέρος της βρώμης με ότι δημητριακά πρωϊνού έχουν ξεμείνει.
  • Εννοείται αντί για αμύγδαλο τριμμένο βάζεις ότι άλλο ξηρό καρπό προτιμάς και επίσης αντί κολοκυθόσπορου μπορείς να βάλεις ηλιόσπορο ή σουσάμι.
  • Αν σου αρέσει προσθέτεις και λίγη κανέλλα.

Δοκίμασέ τις, για σένα ή και για την οικογένειά σου είναι πολύ εύκολες στην ετοιμασία τους και γενικά αρέσουν στους περισσότερους. Είναι επίσης ωραίο να τις κόψεις σε τετραγωνάκια για να τελούν χρέη μπισκότου για τις φίλες σου όταν έρθουν για καφέ.  Αν τις έχεις φτιάξει μοιράσου μία φωτό ή ένα σχόλιο. Αν σου άρεσε κάνε like με την καρδούλα πιο κάτω και μην ξεχάσεις να κάνεις Subscribe για να παραμένεις in the know!

xxx

phaedra loves … snacks!

 

http://www.phaedralovesthis.com/blog/favourite-granola-bars?ct=t(RSS_EMAIL_CAMPAIGN)

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *