Ατομικά τσουρεκάκια, από την Αλλατίνη -Χειρονομία Αγάπης!

Υπέροχα ατομικά τσουρεκάκια, που μπορείτε να τα συνδυάσετε τέλεια με σοκολάτα ή μαρμελάδα για το πρωινό σας!

Υλικά
3 ¼ φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι Αλλατίνη για τσουρέκι Extra δυνατό
2 ¼ κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά Αλλατίνη
3/4 του φλιτζανιού ζεστό γάλα
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κρόκο αυγού
1/4 του φλιτζανιού λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι


Για την επικάλυψη
1 κρόκος αυγού
2 κουταλιές της σούπας γάλα

 


Εκτέλεση 


Στο μίξερ, ανακατέψτε μαζί το γάλα και τη μαγιά. Αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά, ή μέχρι να εμφανιστεί αφρός στην κορυφή. Στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι. Ανακατέψτε καλά!
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα και αφήστε τη να φουσκώσει για 2 ώρες. Στη συνέχεια αφαιρέστε την πετσέτα, πατήστε λίγο τη ζύμη με τα χέρια σας, ξανά σκεπάστε την με την πετσέτα και αφήστε την για 1 ώρα ακόμα.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Χωρίστε την σε έξι κομμάτια. Κόψτε κάθε κομμάτι της ζύμης στο μισό και ανοίξτε το κάθε μισό σαν ένα λεπτό «σχοινί». Τοποθετήστε ένα «σχοινί» ζύμης πάνω από ένα δεύτερο, δημιουργώντας ένα σταυρό. Αρχίστε να τα πλέκετε, μόλις τελειώσετε με όλα τα κομμάτια ζύμης που έχετε, τοποθετείστε τα κουλούρια σας σε ένα ταψί .
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ο C. 


Για την επικάλυψη
Ανακατέψτε τον κρόκο αβγού με το γάλα και με την βοήθεια ενός πινέλου απλώστε το πάνω από τα τσουρεκάκια σας. Πασπαλίστε τα τσουρέκια με το σουσάμι και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Συνδυάστε τα με σοκολάτα, μαρμελάδα ή και κάτι πιο αλμυρό. Καλή σας απόλαυση!

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/996966940315734/?type=1&theater



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *