Creta Carob

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

  • 1 πακέτο Πτι Μπερ Παπαδοπούλου (καλά σπασμένα)
  • 150 γραμ. φρέσκο βούτυρο

Για το μίγμα καραμέλας

  • 800 γραμ. ζαχαρούχο γάλα σε έτοιμη καραμέλα
  • 150 γραμ. φρέσκο βούτυρο
  • 300 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
  • 1 πακέτο Πτι Μπερ Παπαδοπούλου (κομμένα στα 8)
  • 50 γραμ. τριμμένο φουντούκι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Ντύνουμε με μεμβράνη ένα τετράγωνο ταψί 24 εκ. ή ένα τετράγωνο χάρτινο κουτί ζαχαροπλαστείου 26 εκ. Ανακατεύουμε καλά τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε σαν βάση στο σκεύος μας, πατώντας καλά με ένα κουτάλι.
  2. Σε μπεν μαρί ή σε μια κατσαρόλα που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ζεστό νερό, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και την καραμέλα. Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα μας, ανακατεύουμε με τα σπασμένα Πτι Μπερ και απλώνουμε ομοιόμορφα στη βάση του μπισκότου.
  3. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι και παγώνουμε.
  4. Κόβουμε σε μπάρες με μαχαίρι και αν επιθυμούμε γαρνίρουμε με επιπλέον καραμέλα την επιφάνειά τους. 

    Αν δε βρούμε έτοιμες κονσέρβες καραμέλας, μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας, βυθίζοντας κονσέρβες ζαχαρούχου γάλακτος, σε νερό που βράζει ήπια για 3 με 4 ώρες.

     

    Αφήνετε πάντα λίγη ώρα εκτός ψυγείου πριν καταναλώσετε, για να αναδειχθούν πλήρως τα αρώματα της καραμέλας!

https://tinyurl.com/ybvx4qpx

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *