Μπουγάτσα με άρωμα λεμονιού, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για μπουγάτσα!Απολαύστε τη όλες τις ώρες με τους αγαπημένους σας.

Υλικά συνταγής

 

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 1½ λίτρο γάλα
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
  • 3 λεμόνια
  •  Βούτυρο ή μαργαρίνη για τα φύλλα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα

 

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί φούρνου ή ένα πυρέξ. 
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι. 
  3. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. 
  4. Ξύνουμε τα δύο λεμόνια  και τα ρίχνουμε στην κρέμα, μαζί με τον χυμό από το ένα λεμόνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. 
  5. Βουτυρώνουμε 6 φύλλα και τα στρώνουμε στο ταψί. Ρίχνουμε τη γέμιση και την ισιώνουμε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι. Από πάνω βάζουμε άλλα 6 βουτυρωμένα φύλλα και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά περίπου (με αέρα). Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://www.sintayes.gr/syntages/bougatsa-aroma-lemoniou/

 

13

 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *