Μπουγάτσα με άρωμα λεμονιού, από το sintayes.gr!
Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για μπουγάτσα!Απολαύστε τη όλες τις ώρες με τους αγαπημένους σας.
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 1½ λίτρο γάλα
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
- 3 λεμόνια
- Βούτυρο ή μαργαρίνη για τα φύλλα
- Ζάχαρη άχνη
- Κανέλα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί φούρνου ή ένα πυρέξ.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι.
- Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ξύνουμε τα δύο λεμόνια και τα ρίχνουμε στην κρέμα, μαζί με τον χυμό από το ένα λεμόνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
- Βουτυρώνουμε 6 φύλλα και τα στρώνουμε στο ταψί. Ρίχνουμε τη γέμιση και την ισιώνουμε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι. Από πάνω βάζουμε άλλα 6 βουτυρωμένα φύλλα και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά περίπου (με αέρα). Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση