Cake μαρμπρέ με κουβερτούρα γάλακτος, από το nestlenoiazomai.gr!

Θα χρειαστείς

    • Για το μείγμα σοκολάτας
    • 60γρ. βούτυρο (+ λίγο για το σκεύος)
    • 90γρ. ζάχαρη
    • 3 αυγά
    • 120γρ. αλεύρι (+1 κ.σ για το σκεύος)
    • 1/2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    • 100γρ. κουβερτούρα Nestlé Dessert Γάλακτος
    • Για το λευκό μείγμα
    • 60γρ. βούτυρο (+ λίγο για το σκεύος)
    • 90γρ. ζάχαρη
    • 3 αυγά
    • 90γρ. αλεύρι (+1 κ.σ για το σκεύος)
    • 1/2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    • 80γρ. πούδρα αμυγδάλου
    • 2 βανίλιες

Οδηγίες

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180-190°C.
Για το μείγμα σοκολάτας: σε ένα γυάλινο μπολ ανακατεύεις το βούτυρο (αφού έχει μαλακώσει) και τη ζάχαρη. Προσθέτεις στη συνέχεια τα αυγά, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύεις εκ νέου.
Σε ένα άλλο γυάλινο μπολ, κόβεις την κουβερτούρα σε κομματάκια και την λιώνεις στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-1½ λεπτό στα 500W (μεσαία ένταση). Ανακατεύεις και την προσθέτεις στο προηγούμενο μείγμα.
Για το λευκό μείγμα: σε ένα γυάλινο μπολ ανακατεύεις το βούτυρο (αφού έχει μαλακώσει) και τη ζάχαρη. Προσθέτεις στη συνέχεια τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την πούδρα αμυγδάλου και τις βανίλιες και ανακατεύεις εκ νέου.
Άδειασε μια στρώση του λευκού μείγματος σε παραλληλόγραμμη φόρμα (αφού πρώτα την έχεις βουτυρώσει και αλευρώσει), συνέχισε με στρώση από το μείγμα σοκολάτας και τελείωσε με το υπόλοιπο λευκό μείγμα.
Ψήσε στον φούρνο σου περίπου για 40 λεπτά. Το γλυκό πρέπει όταν το τρυπήσεις στο κέντρο με μαχαίρι να είναι στεγνό.
Ξεφορμάρεις και το αφήνεις να κρυώσει σε μία σχάρα.

Νοιάzομαι tip: Τράβηξε με ένα μαχαίρι μια διαγώνιο πριν το βάλεις στο φούρνο για καλύτερο ανακάτεμα των 2 μειγμάτων.

 

 

 

https://www.nestlenoiazomai.gr/content/cake-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AD-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%82

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *