Carrot Cake ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, από τον Άκη Πετρετζίκη για την Schär και το cookbox!

ΥΛΙΚΑ

  • 140 γρ. βούτυρο μαλακωμένο & ακόμα 75 για το Frosting
  • 200 γρ. ζάχαρη & ακόμα 175γρ. για το Frosting
  • 5 καρότα ή 250 γρ. τριμμένα
  • 6 κ.σ. σταφίδες ξανθές
  • 2 αβγά
  • 200 γρ. αλεύρι Schär Mix C
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη & 3 ακόμα για το Frosting
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
  • 2 κ.σ. φιστίκια αράπικα χοντροκομμένο
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 1 ώρα
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη

Ένα κέικ καρότου από τον Άκη Πετρετζίκη και τα προϊόντα Scahr χωρίς γλουτένη. Γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στο καλό φαγητό.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το καρότο και τις σταφίδες και συνεχίζουμε να χτυπάμε.Έπειτα προσθέτουμε και τα αυγά ένα ένα.
Χτυπάμε για 2 λεπτά και αφαιρούμε τον κάδο. Ρίχνουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν και τα φιστίκια και τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά μέσα στην φόρμα, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά να ξεκουραστεί πάνω σε μία σχάρα.

 

Για το frosting
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και την κανέλα με το φτερό μέχρι να αφρατέψει. Αλείφουμε το κέικ μας με το frosting ή το βάζουμε σε ένα κορνέ και κάνουμε σχέδια. Στολίζουμε με κανέλα τριμμένη.

 

 

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/keik/carrot-cake-apo-ton-akh-petretzikh-gia-thn-sch%C3%A4r

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *