Κέικ Βανίλια – Σοκολάτα (Classic marble cake) ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, από το Glutenet.gr!
Κέι
1 ώρα και 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1
Χρόνος ψησίματος και θερμοκρασία:
60 λεπτά στους 200° C
500gr αλεύρι ΣΑΡ Mix C για όλες τις χρήσεις
250gr βούτυρο
250gr ζάχαρη
2 βανίλια σε σκόνη
3 αυγά
1 κουταλιά ρούμι
Λίγο αλάτι
1 συσκευασία μπέικιν πάουντερ
125ml γάλα
3 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές γάλα
Ανακατέψτε καλά το βούτυρο και σιγά σιγά προσθέστε σ’ αυτό τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά, το ρούμι και το αλάτι. Προσθέστε εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το γάλα, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και λείο. Βάλτε τα 2/3 από το μίγμα σε μία λαδωμένη φόρμα. Ανακατέψτε καλά το υπόλοιπο 1/3 του μίγματος μαζί με το κακάο, 2 κουταλιές ζάχαρη και 2 κουταλιές γάλα και ρίξτε το στο μίγμα που έχετε τοποθετήσει ήδη στην φόρμα. Για να φτιάξετε το σχέδιο του μαρμάρου, ανακατέψτε ελαφρά με ένα πιρούνι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200̊ C, για περίπου 60 λεπτά.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ελεύθερο γλουτένης, Ελεύθερο σιταριού
Αφήστε μια απάντηση