Απίθανα κρουασάν βουτύρου από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(15-20 τεμ)

300 γρ γάλα φρέσκο κρύο
20 γρ νωπή μαγιά
50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ βούτυρο φρέσκο ευρωπαϊκό
500 γρ αλεύρι σκληρό(κοσκινισμένο)
12 γρ αλάτι ψιλό

200-250 γρ βούτυρο ειδικό για κρουασάν
(σκληρή μαργαρίνη είναι η καλύτερη)

2 κρόκοι αυγών – λίγο γάλα

 

Βάζουμε το γάλα,την μαγιά,την ζάχαρη
και το βούτυρο μέσα στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Δουλεύουμε με τον γάντζο μέχρι ναξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα .
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί30 λεπτά στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη(εγώ την άφησα όλη νύχτα).

kr2

 

Ανοίγουμε με τον πλάστη την ζύμη σε σχήμα παραλληλόγραμμο(όσο μπορούμε).

Αλευρώνουμε ένα κομμάτι χαρτίψησίματος. Κόβουμε το βούτυρο σε φέτες και το βάζουμε πάνω του(την μια φέτα δίπλα στην άλλη),
το αλευρώνουμε να μην κολλάει καιτο σκεπάζουμε παλιά με εν κομμάτι χαρτί κουζίνας.

Τετραγωνίζουμε το βούτυρο με τον πλάστη(όσο μπορούμε)να ενωθεί και να γίνει μια 
πλάκα ..

Βάζουμε το βούτυρο στην μέση τηςανοιγμένης ζύμης και αρχίζουμε να διπλώνουμε.

Πρώτα από την μια μεριά,μετά από την άλλη ….

Μετά από το κάτω μέρος …

Κατόπιν από το πάνω μέρος σαν να κλείνουμε φάκελο….
Σκοπός είναι να εγκλωβίσουμε καλά μέσα του το βούτυρο..

Ξανανοίγουμε με τον πλάστηπροσέχοντας να μην σπάσει η
ζύμη και μας βγει έξω το βούτυρο.

Διπλώνουμε ξανά…

Αλευρώνουμε ένα σκεύος,βάζουμε μέσα την ζύμη τηνσκεπάζουμε με μεμβράνη και
την βάζουμε στην ψύξηγια 40 λεπτά περίπου.

Την βγάζουμε ξανά.Την ξανανοίγουμε ……και την ξαναδιπλώνουμε..

 Την βάζουμε πάλι στην ψύξη όπως πριν. Επαναλαμβάνουμε

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

αυτή την διαδικασία 3-4 φορές .Μετά το τελευταίο δίπλωμα
αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένημε μεμβράνη να ξεκουραστεί για 3-4 ώρες

τουλάχιστον σε θερμοκρασία 0 ως 3 C.Αν έχουμε χρησιμοποιήσει σκληρή
μαργαρίνη για τα κρουασάν μαςο χρόνος αυτός μειώνεται στο μισό.

Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάχους3,5 mm σε καλά αλευρωμένο πάγκο.
Την κόβουμε στην μέση.

Κόβουμε σε τρίγωνα.

Kάνουμε ένα κόψιμο στην βάση του τριγώνου.

Βοηθάει το κρουασάν να διατηρήσει το σχήμα του.

Τυλίγουμε.

 

 

kr3

Στρώνουμε σε ταψί χαρτί ψησίματος και βάζουμε τα κρουασάν αραιά
το ένα από το άλλο γιατί ότανφουσκώσουν διαπλασιάζονται
σε όγκο..

 Τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος ..

Χτυπάμε 2 κρόκους με λίγο γάλακαι τα αλείβουμε απαλά με πινέλο
για να μην χαλάσει το σχήμα τουςκαι να μην μας ξεφουσκώσουν.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν λίγο(3-5 λεπτά) και τα ξαναλείφουμε..

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας
στους 180C και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνουσας τα πρώτα 10 λεπτά …

Μπορείτε να τα γεμίσετεμε ότι αγαπάτε
(σοκολάτα, μαρμελάδα,τυριά, ζαμπόν).κτλ.
Τα παραπάνω έχουν ήδηφαγωθεί.

Καλή επιτυχία!!

  ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
Η φωτογραφία εξωφύλλου είναι της Κας Βέρας Καλτσά
 
 
 
 

Αναλυτικές φωτογραφίες στο : http://koykoycook.gr/?p=3215

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *