Υπέροχα Καπκέικς βανίλια, από την Luise και το radicio!

Αφράτα, νόστιμα, εμφανίσιμα καπκέικς με βανίλια και χρωματιστή βουτυρόκρεμα που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Από το radicio.com. 


4.5 αστέρια από 8 άτομα 

Προετοιμασία: 50 λεπτά | Μαγείρεμα: 25 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά 
Συνταγή για: 16 καπκέικς 

Διατροφικά στοιχεία για 1 καπκέικ
Θερμίδες: 330 θερμίδες | Λιπαρά: 15 γρ.



Υλικά συνταγής για τα καπκέις: 
Βούτυρο70 γρ. (σε θερμοκρασία δωματίου) 
Αλεύρι210 γρ. (για όλες τις χρήσεις) 
Μπέικιν πάουντερ1 κουταλιά σούπας 
Ζάχαρη250 γρ. 
Αλάτι1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Γάλα210 ml 
Αυγά2 μεγάλα 
Βανίλια1 κουταλάκι εκχύλισμα ή 2 βανιλίνες 
Υλικά συνταγής για τη βουτυρόκρεμα: 
Μαλακωμένο βούτυρο190 γρ. (ή σκληρή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου και βούτυρο μισό – μισό) 
Βανίλια3/4 κουταλάκι εκχύλισμα 
Γάλα3 κουταλιές σούπας (σε θερμοκρασία δωματίου) 
Άχνη ζάχαρη375 γρ. 
Χρώματα ζαχαροπλαστικήςότι χρώματα προτιμάτε, αλλά σε τζελ ή πάστα, όχι υγρά 

Οδηγίες: 
Για τα καπκέικ:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ετοιμάζετε με χαρτάκια ψησίματος, 1 ταψάκι για μάφιν (ή 2, ανάλογα τη χωρητικότητά τους).
2. Ανακατεύετε μαζί, στο μπολ του μίξερ, το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να υγρανθεί όλο το μείγμα και να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
3. Χτυπάτε μαζί, με το σύρμα των αυγών, τη γάλα με τα αυγά και τη βανίλια. Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα ρίχνετε το μισό μείγμα του γάλακτος και αφήνετε να χτυπηθεί μέχρι να γίνει ομοιογεννές το μείγμα. Ανεωάζετε την ταχύτητα και χτυπάτε μέχρι να εξαφανιστούν όλοι οι σβόλοι. Χαμηλώνετε πάλι την ταχύτητα και ρίχνετε σταδιακά και το υπόλοιπο μείγμα γάλατος. Χτυπάτε στην ίδια χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό. Σταματάτε το χτύπημα.
4. Μοιράζετε στα ταψάκια που ετοιμάσατε την ζύμη. Αν έχετε δοσομετρητή, μπορείτε να μετρήσετε 50 ml για κάθε θήκη καπκέικ (έτσι θα γίνουν ίδια όλα τα καπκέικς και θα πάρετε ακριβώς 16 κομμάτια)
5. Ψήνετε τα καπκέικς στον προθερμασμένο φούρνο, για 25 περίπου λεπτά (τα καπκέικ θα ροδίσουν ελαφρά από πάνω και όταν τα πιέζετε ελαφρά στην επιφάνεια τους θα επανέρχονατι, με ελαστικότητα, στη θέση τους). Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε 4 – 5 λεπτά μέσα στο ταψί να κρυώσουν ελαφρά. Τα βγάζετε στη συνέχεια από το ταψί και τα αφήνετε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Για την βουτυρόκρεμα:
6. Βάζετε το μαλακωμένο βούτυρο, την βανίλια το μισό γάλα και την μισή ζάχαρη άχνη στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάτε να γίνουν απαλά. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και όσο από το υπόλοιπο γάλα χρειαστεί και ξαναχτυπάτε μέχρι να πάρετε μια αφράτη, εύκολη στο άπλωμα βουτυρόκρεμα. Μην την παραχτυπήσετε.
Διακόσμηση:
7. Χωρίζετε σε μπολάκια την βουτυρόκρεμα, ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλετε να κάνετε και προσθέτετε με μια οδοντογλυφίδα λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύετε απαλά μέχρι να γίνει το χρώμα ομοιόμορφο.
8. Βάζετε την κατάλληλη μύτη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την γεμίζετε με την βουτυρόκρεμα. Διακοσμείτε τα καπκέικς. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μικρά ζαχαρωτά ή χρωματιστή τρούφα. Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνονται οι μύτες και τα σχέδια που μπορούν να κάνουν στα καπκέικς. 

 

 

http://www.radicio.com/%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B1/

 


καπκεικς με βανίλια1
καπκεικς με βανίλια2
καπκεικς με βανίλια3
καπκεικς με βανίλια4

Μαγειρεύτηκε στις 6 Οκτωβρίου 2015 από την Luise

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *