e-fresh-matrioshka

ΥΛΙΚΑ για 24 τεμ 

12 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου(250 γρ)

1,1/2 φλιτζανιού ζάχαρη(360 γρ)

4 μεγάλα αυγά

5 βανιλέτες Alsa

3 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(480 γρ)

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

μισό κουταλάκι αλάτι

2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού κανέλα

2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μοσχοκάρυδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

1,1/4 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος(350 ml)

Χαρτάκια ψησίματος για κάπ κέικς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160-170 c.

Χτυπήστε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέστε σιγά σιγά τα αυγά ένα ένα..

Σε ένα μπώλ βάλτε το αλεύρι, το αλάτι,το μπαίκιν,τις βανίλιες και τα μπαχαρικά.

Ρίξτε στο μίξερ  το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος.

Βάλτε χαρτάκια ψησίματος μέσα στις θήκες για κάπκεικς και γεμίστε τα κατά τα 3/4 ..

Ψήστε για 20 λεπτά..

Μην βγάλετε τα κάπκεικς από την θήκη τους .Αφήστε τα μέσα για 10 λεπτά.

Κάπκεικς αφράτα γεμάτα αρώματα από τα μπαχαρικά του χειμώνα όπως συνηθίζω να ονομάζω την κανέλα,το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο … 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ !!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=25096
 
 
 
          
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.