Ντόνατς με γλάσο, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Για τα ντόνατς:

  • 2 1/3 φλ αλεύρι + επιπλέον για πασπάλισμα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 1/4 φλ βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
  • 1/2 φλ ψιλή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 κρόκος μεγάλου αβγού σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρώς χτυπημένος
  • 2/3 φλ κρέμα γάλακτος

Για το γλάσο:

  • 3 1/2 φλ ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1/3 φλ ζεστό νερό
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ.γ. αλάτι

φυστικέλαιο, για τηγάνισμα

 

Ntonats me glaso

Διαδικασία

Για τα ντόνατς:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε να ενωθούν και να μην έχουν σβώλους.

Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το αβγό και τον κρόκο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε, προσθέτουμε εναλλάξ 1/3 μείγμα αλεύρι και 1/3 μείγμα βούτυρο, μέχρι όλα τα υλικά να ενοποιηθούν και να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

Διπλώνουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και φτιάχνουμε ένα δίσκο.

Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα (μέχρι 2 μέρες).

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Γεμίζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με 5 εκ. περίπου φυστικέλαιο και δυναμώνουμε τη φωτιά.

Πασπαλίζουμε μια καθαρή επιφάνεια με αλεύρι και απλώνουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 1 εκ.

Με ένα στρογγυλό κουπ πατ (8 εκ διάμετρο) κόβουμε δίσκους και με ένα μικρότερο σε διάμετρο (1 εκ. περίπου) κουπ πατ κόβουμε μια τρύπα στο κέντρο του κάθε δίσκου. Τα απομεινάρια τα ζυμώνουμε και τα φτιάχνουμε νέο ντόνατ.

Βάζουμε προσεκτικά μερικά ντόνατς στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Μεταφέρουμε τα ντόνατς μας σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν, πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα ντόνατς.

Για το γλάσο:

Βάζουμε τη ζάχαρη άχνη, το ζεστό νερό, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι σε ένα μπολ και χτυπάμε απαλά, μέχρι η ζάχαρη και το αλάτι να λιώσουν και να σχηματιστεί ένα λείο και λαμπερό γλάσο.

Όταν τα ντόνατς έχουν κρυώσει, βουτάμε προσεκτικά το κάθε ένα στο γλάσο και μεταφέρουμε ξανά στη σχάρα.

Αφήνουμε να δέσει το γλάσο, για 30 λεπτά και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1161/Ntonats-me-glaso

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *