Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)
GOJI BERRY (GEORGILA)

Τα υλικά μας

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας (500γρ.)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 150γρ. περίπου βούτυρο (λιωμένο)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο.
  3. Απλώνουμε ένα φύλλο στο πυρέξ και το αλέιφουμε με ένα πινέλο με το λιωμένο βούτυρο.
  4. Κάθε φύλλο το «τσαλακώνουμε – σουφρώνουμε».
  5. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διασικασία με όλα τα φύλλα. Όταν έχουμε τελειώσει με όλα τα φύλλα, πρέπει να έχουμε στο πυρέξ μας, τσαλακωμένα φύλλα.
  6. Βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε τα φύλλα, έως ότου πάρουν χρώμα.
  7. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε νερό. Χρησιμοποιώντας το κουτί του ζαχαρούχου, γεμίζουμε 2 φορές με νερό και το προσθέτουμε στο μπολ με το ζαχαρούζο.
  8. Προσθέτουμε 2 βανίλιες προαιρετικά.
  9. Όταν τα φύλλα ροδίσουν, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και περιχύνουμε τα φύλλα με το γάλα.
  10. Ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά, έως ότου δούμε το γάλα να πήζει.
  11. Βγάζουμε από τον φούρνο τη μπουγάτσα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

 

http://www.nutrischool.gr/recipes/sweet-recipes/%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B1/

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.