Εύκολο κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και δάκρυα σοκολάτας, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 πορτοκάλι ολόκληρο

4 αυγά

280 γρ  ζάχαρη

200 ml  σπορέλαιο

1 βανίλια

350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20 γρ μπαίκιν πάουντερ

60 γρ δάκρυα σοκολάτας γάλακτος 

port3-min

Πλένουμε το πορτοκάλι ,το κόβουμε στα 4 ,βγάζουμε τα  κουκούτσια και το περνάμε από το μούλτι

με την φλούδα να γίνει πολτός.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη  να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε με την σειρά στο μίξερ όλα τα υπόλοιπα υλικά  μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

port1

στους 150 βαθμούς για 40-45 λεπτά  περίπου( ο φούρνος μου είναι δυνατός/ ίσως χρειαστεί στον δικό σας φούρνο 

να ανεβάσετε την θερμοκρασία  στους 160-170 βαθμούς).

Αν θέλετε μπορείτε να μην βάλετε δάκρυα σοκολάτας ..

Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο η πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη…

port2

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

https://koykoycook.gr/?p=24297

 

port4

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *